Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı özel eğitim okul ve kurumlarının birlikte düzenlediği program saygı duruşu ve istiklâl marşımızın okunmasıyla başladı. Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın günü anlam ve önemini anlatan açılış konuşmasının ardından program, özel öğrencilerin gösterileriyle devam etti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, ailelerin sevgi ve şefkatleriyle destek verdiği çocuklarının sahnedeki performansları ve sergilediği figürler ilgi ile takip edilirken bu özel günde çocuklar gönüllerince doyasıya eğlenerek güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Çocukların muhteşem gösterilerine alkışlarıyla zaman zaman eşlik ederek onların dünyasına yolculuk yapan ve moral desteği veren Işık ailesi de duyguların zirve yaptığı anlarda çocuklara hiçbir zaman yalnız olmadıklarını hissettirdiler.

Özel öğrencilerin öğretmenleri ile birlikte hazırladığı oyunlar göz doldururken program sonrası tüm misafirler bu güzel geceyi hazırlayanları ayakta alkışladılar.

Muhteşem programının sonunda Duman grubunun “Senden Daha Güzel” parçasına seyirciler de hep birlikte eşlik etti.

Programa Vali Mehmet Alparslan Işık ve eşi hanımefendi Munise Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Jandarma İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu, Ticaret İl Müdürü Adem Özcan, İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Servet Türegün, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Coştu, diğer protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Program sonrası özel öğrencilere Vali Mehmet Alpaslan Işık tarafından hediyeler takdim edildi.