Okul binasında düzenlenen açılış programına, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve okul yöneticileri katıldı. Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan program, konuşmaların ardından kurdele kesim töreni ile devam etti.

“ÇOK BÜYÜK İCATLARIN SAHİPLERİ OLACAKLAR”

Programda açılış öncesi bir konuşma yapan okul müdürü Yusuf Salık; “TÜBİTAK Bilim Fuarı gelecekte birçok projelerin, filizlenmesi için atılan ilk adımdır. Ümit ediyoruz ki, istekli ve gayretli olan genç beyinlerimiz, bu tür çalışmalarla gelecekte çok büyük adımlar atacaklardır. Çok büyük mucitlerin, icatların sahipleri olacaklardır. Çünkü TÜBİTAK Bilim Fuarı, bu amaçla bunları yapmaktadır. Birçok kişiler veya farkında olmayan bazı meslektaşlarımız bile, bunlar için harcanan paraların fazla olduğunu israf olduğunu düşünebilir. Hâlbuki devletimiz bu tür bilim fuarlarının, araştırmalarının yapılmasında bu kadar masraflara girmesinin, bir amacı vardır, bunun için yapmaktadır. Bunlar belki de gelecekte ortaya daha çok büyük icatlar çıkaracaklardır. Hiç ummadığımız bu gençler bir gün bakıyorsunuz çok büyük icatlar ortaya atabiliyor, buluşlar yapabiliyorlar.

Bugün memleketimizin geldiği durum ortadadır. Kısa bir zaman içerisinde iyi biliriz ki savunma sanayiinde özellikle her gün yeni bir icat yeni bir keşif ortaya çıkmaktadır. Bütün bunlar genç nesillerin bilim fuarlarında araştırma yaparak, ortaya çıkardıkları buluşların neticesinde olmuştur. Ümit ediyoruz ki bu şekilde yapılan bilim fuarları sonucunda, memleketimize çok daha faydalı yeni buluşlar yeni icatlar ortaya çıkacaktır.  Bugün okulumuzda, Matematik, Kimya, Edebiyat, Biyoloji, Teknoloji tasarım, Sosyal Bilimler ve Dil bilimleri alanlarında çeşitli araştırmalar yapılmış ve bunların sergilenmesi hazırlanmıştır. Ben buradan tüm emeği geçen öğrencilere başarılar diliyor, katılımlarınız için sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

“BİLİMSEL BULUŞLARIN GERÇEKLEŞMESİNE VESİLE OLUR”

Kurdele kesim esnasında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu, şunları söyledi;

“Bu sene 69 okulumuzda, peyderpey TÜBİTAK Bilim Fuarları gerçekleştirilecek, müdürümüzün az önce söylediği gibi ülkemizin, gelecekteki bilim inşalarının yetişmesine, bilimsel buluşların gerçekleşmesine vesile olur. Emeği geçen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olsun.”

Program daha sonra sergilenen buluşların gezilmesi ile sona erdi.

Ayrıca fuarın, 19 Nisan Perşembe günü saat 16.00’a kadar açık kalacağı bildirildi.