16-18 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul Vefa Lisesi ve Sanlab Simülasyon ARGE ortaklığı ile yürütülen ve lise öğrencilerinin bilim, fen ve teknolojiye olan ilgilerinin artırılması amacıyla Vefa Lisesi Ulusal Bilim Şenliği kapsamında Girişimcilik ve köşeler arası Start Up yarışması düzenlenmiştir.

Bu kapsamda gerçekleştirilen Robotik Kodlama yarışmasında; “Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi girişimi ile yarışmaya katılan Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi olan ve Ramazan Özsoy’un çalıştırdığı Muhammed Emir Koçak, Mustafa Kılıçaslan ve Halil İbrahim Vural kendi tasarladıkları Abilix Kyrpton 7 robotları ile yarışma sırasında kendi tasarladıkları robotları ile  kendilerine verilen 6 görevi yerine getirerek robotik kodlama alanında Türkiye birinciliğini elde etmiş, Ali Karabay, Fevzi Demirtaş ve Mustafa Cengiz Çalışkan ise en girişimci takım alanında birinci olarak Karaman’ı başarıyla temsil etmişlerdir.

Yarışma katılımının sağlanması ve gerekli eğitimlerin verilmesi hususunda öncülük yapan Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt Bey'e, okul müdürlerimize, eğitmenlerimize ve il Milli eğitim ARGE birimine teşekkür ederiz. Öğrencilerimiz ile birlikte oluşan bu 9 kişilik ekip;  gerekli maddi destek sağlandığı takdirde haziran ayında Singapur’da gerçekleşecek olan uluslararası WER yarışmasına davet edilmişlerdir.”” denildi.