CV Koçu Arıkan: “Sosyal Medyadaki Hareketlerinize Çok Dikkat Edin”
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Genç Girişimciler Öğrenci Topluluğu tarafından "kariyer.net ile Mülakat Teknikleri” konulu konferans düzenlendi. Üniversitenin Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda 20 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 13.00’te gerçekleştirilen konferansa kariyer.net Karadeniz ve İç Anadolu Bölge Müdürü Didem Tan Arıkan konuk oldu.
Aynı zamanda psikolog olan Didem Tan Arıkan konferansına öğrencileri müzik ve sohbetle rahatlatarak başladı. Arıkan, sunumunda “CV nasıl hazırlanır? Mülakatta nelere dikkat edilmelidir?” sorularına yanıt aradı.
“CV kısa ve öz bilgilerden oluşmalı ve en son bilgiden eskiye doğru gidilmeli. Sürekli güncellenmeli.” diyen Arıkan “Fotoğraf seçimi çok önemlidir. İncelediğim CV’lerde lavaboda bile çekilmiş fotoğraf gördüm.” şeklinde konuştu. CV’nin hobi bölümünde gerçekçi bilgilere yer verilmesi gerektiğini belirten Canan Tan Arıkan katılmış olunan projeler ve sosyal projelerin de CV’ye eklenmesi gerektiğini vurguladı.
Ön yazının önemine de değinen Canan Tan Arıkan ön yazının kısa, öz ve gerekli bilgilerden oluşması gerektiğini belirtti ve laf kalabalığından kaçınılmasını tavsiye etti. Mülakat tekniklerinden grup mülakatı, heyet mülakatı ve stres mülakatı hakkında bilgi veren Arıkan “Mülakatta önemli olan iletişim beceriniz ve sergilediğiniz tavırdır. Rahat, seviyeli hareketler sempati uyandırır.” dedi.
Referans olarak rastgele birinin verilemeyeceğinin altını çizen Arıkan “Referans olarak yazdığınız kişiye mutlaka haber verin, yoksa hatırlamaz ve size dönüşü kötü olur.” diye konuştu.
Arıkan, sözlerini şu tavsiyelerle noktaladı: “Eksiklerinizin farkında olun, olumlu yönlerinize vurgu yapın ve sosyal medyaya çok dikkat edin. Çünkü artık işverenler sosyal medyayı çok iyi takip ediyor ve CV bilgileri ile araştırmalar yapıyorlar. İnternet sitelerinde siyasi görüş bildiren paylaşımlardan, lakayt tavırlardan kaçının.”  Sunumunun ardından Arıkan’a plaket takdim edildi.