İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda 22 Mart Perşembe günü saat 13.00’te gerçekleştirilen konferansa, KMÜ ailesinin idari ve akademik personeli ile öğrenciler katıldı.
Sinan Bülbül, ülkemizde sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımının giderek arttığını belirterek; “Bu konuda ciddi önlemler almak zorundayız.” dedi. Bülbül, bağımlılık yapan maddelerin insan bedenine dışarıdan alınan doğal ya da doğal olmayan ürünler olduğunu ifade ederek, “Uyuşturucu alındıktan sonra beden ve zihin üzerinde etki gösterir, keyif verici özellikleri nedeniyle tüketilir ve kişi üzerinde sahte bir ‘iyi oluş’ hali oluşturur.” açıklamasını yaptı.

Sinan Bülbül, “Bu maddeler merkezi sinir sistemini etkiler. Maddenin keyif verici duygusunu tatmak ya da yokluğundan doğan huzursuzluktan kaçınmak için devamlı ya da periyodik olarak alma arzusu doğurur. Bağımlılığın en önemli kriteri, kullanılan maddenin kontrol edilememesi ve kullanımın durdurulamamasıdır.” dedi. Sinan Bülbül, madde kullanımı ve bağımlılığın bir sağlık sorunu olduğunu vurgulayarak “Bağımlılığın tedavisi mümkündür. Tedavinin başarıya ulaşması, kişinin iradesine ve bırakma isteğine bağlıdır. Bunun için acilen tıbbi yardım ve uzman desteği gerekir.” uyarısını yaptı. 

Sinan Bülbül, bağımlılığın bir çeşit kölelik olduğuna da dikkat çekerek “Uyuşturucu ve keyif verici maddelerden korunmak amacıyla Karaman’da TUBİM'in (Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezinin) il temsilcisi ile temasa geçebilir veya 18 ilde bulunan AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi) birimlerine başvurabilirsiniz.” dedi. 

Sinan Bülbül, “Sorunlardan kaçarak veya saklanarak sorunları çözemezsiniz. Sorunları çözmek için farklı yöntemler kullanmak ve sabırlı olmak gerekiyor. Bağımlı olmayanın umudu, umudu olanın ise her şeyi vardır. Sakın umudunuzu yitirmeyin.” diyerek konuşmasına son verdi.