Erkılınç, Çukurova Kalkınma Ajansı’nda düzenlenen bölge toplantısında, bu illerde 66 gazete ve 19 internet haber sitesinin resmi ilan ve reklam yayımladığını belirtti. Toplamda yılın ilk üç ayında Adana Bölge Müdürlüğüne bağlı illere 102 milyon 680 bin 21 TL kaynak aktarıldığını kaydetti.

ASGARİ ŞARTLAR DÜŞÜRÜLMEYECEK

Süreli yayın temsilcileriyle yapılan görüşmelerde, gazetelerin asgari fiili satış ve internet haber sitelerinin asgari ziyaretçi trafik şartlarının düşürülmesi talep edildiğini ifade eden Erkılınç, "Gazetelerin asgari fiili satış adedi şartının düşürülmesi mümkün değildir. Mevzuatta yapılacak değişiklik birçok maddeyi etkilemektedir," dedi.

YAYINLARIN GÜÇLÜ OLMASI İÇİN DESTEK

Erkılınç, BİK'in resmi ilan ve reklam desteğini, yayımlanan gazetelerin bağımsız ve güçlü olmaları için verdiğini vurgulayarak, "Nüfusu az olan illerde dahi çok sayıda gazete bulunuyor. Bu tablo karşısında kendimizi ikna edemiyorsak başkalarını ikna etmemiz zor," şeklinde konuştu.

TEDBİRLER UZATILACAK

Marmara Denizi’nde meydana gelen depremin ardından, bölgedeki yayınlara yönelik mücbir sebep kapsamında kolaylaştırıcı tedbirler aldıklarını hatırlatan Erkılınç, "Yönetim Kurulumuz, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya için alınan tedbirleri 2025 yılı sonuna kadar uzatmayı teklif edecektir," dedi.

Toplantı, katılımcıların görüşlerinin alınması ve soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi. Gazete ve internet haber sitesi temsilcileri bölge toplantıları, 14 Mayıs 2025 tarihinde Gaziantep’te devam edecek.

Whatsapp Image 2025 05 14 At 11.43.05Whatsapp Image 2025 05 14 At 11.43.06 (1)Whatsapp Image 2025 05 14 At 11.43.06 (2)