Portekiz Golden Visa, hayatta bir kez karşılaşabileceğiniz fırsatlardan biri. Önümüzdeki yıl yapılacak değişiklikler göz önüne alındığında, şimdi başvuru yapmanın tam zamanı!

Portekiz şu anda Avrupa'nın en popüler göçmenlik programlarından birine sahip. Ülke, AB vatandaşı olmayan yatırımcılara ülkede yaşama, çalışma, okuma ve Schengen Bölgesi'nde vizesiz seyahat etme, 5 yıl sonunda ise Portekiz vatandaşı olma hakkı veriyor. Portekiz Golden Visa’dan yararlanmayı düşünüyorsanız, şimdi başvurunuzu başlamak için akıllıca bir zaman çünkü programdaki değişiklikler Ocak 2022'de yürürlüğe giriyor. Bu da yatırımcıların, artık yüksek nüfus yoğunluğu bulunan Lizbon ve Porto gibi bölgelerden konut satın alamayacakları anlamına geliyor.

İyi haber şu ki, 1 Ocak 2022'den önce başvuruda bulunan herkes mevcut başvuru koşullarından yararlanmaya hak kazanacak.

Portekiz Golden Visa Yatırım Rakamları

Covid-19, hayatın her alanında olduğu gibi, 2020'de yatırım seviyelerinin %12,8 düşmesiyle ortalığı kasıp kavurdu. Buna rağmen, Portekiz Golden Visa programı geçen yıl 647 milyon Euro topladı. Koronavirüs salgınının dünyadaki diğer ekonomiler ve emlak piyasaları üzerindeki yıkıcı etkileri göz önüne alındığında, Portekiz yine de etkileyici sonuçlar elde etmeyi başardı. Bu ayrıca, Portekiz emlak sektörünün hastalık salgınları gibi doğal faktörlerden, hatta siyasi ve devlet nedenlerinden dolayı dalgalanabilmesine rağmen, zaman içinde hiçbir zaman bozulmadığını veya düşmediğini gösterdi.

Portekiz Golden Visa Programda Meydana Gelecek Fiyat Artışları

2021'den itibaren, bir mülk işlemi yoluyla başvururken Golden Visa başvurusunun maliyeti değişmeyecek, bu, 350.000 Euro ve 500.000 Euro seçeneklerinin düşük yoğunluklu alanlarda geçerli olan %20'lik indirimlerle mevcut formatlarında hala mevcut olduğu anlamına geliyor.

Ancak 2022’de alternatif yatırım yöntemlerine yönelik fiyat artışları olacak,

  • Bir fon aracılığıyla yatırım yapmak isterseniz, yeni miktar 500.000 Euro olacaktır, bu miktar 350.000 Euro'dan artırılmıştır, başvuru koşulları aynı kalacaktır.

  • Sermaye Yatırımı yapmak isterseniz, şu anda 1 milyon Euro olan miktar 1.5 milyon Euro olacak, yine başvuru şartları aynı kalacaktır.

  • Bilim ve Araştırma için, mevcut 350.000 Euro gereksinimi 500.000 Euro'ya çıkacak, tutar dışında gereksinimlerde herhangi bir değişiklik olmaksızın artan bir tutara da sahip olacaksınız.

Bunlar, 1 Ocak 2022'den itibaren geçerli olacak Portekiz'deki fiyat artışlarıdır.

Yatırım Yapabileceğiniz Alanlardaki Değişiklikler

Ticari, ofis ve turistik gelişmeler için yatırım yapabileceğiniz alan ve bölgelerde herhangi bir değişiklik bulunmuyor, Portekiz'in tamamı ve özerk bölgelerinin tamamında yatırım yapmanız hala mümkün olacak ve Golden Visa programına hak kazandıracak.

Program genel olarak konutlar için, büyük şehirler ve kıyı bölgelerindeki bazı istisnalar dışında kısıtlanacaktır. Bunun anlamı, 2022'den itibaren Lizbon, Porto, Algarve, Braga vb. Alanlara yatırım yapamayacağınızdır. Genel olarak Portekiz'in tüm iç bölgeleri, Madeira ve Azor adalarının özerk bölgelerine yapılan yatırımlarınız Golden Visa almaya hak kazandıracaktır.