Karaman’da her hafta bir açılış programı gerçekleştiren Karaman Belediyesi, şehrimiz açısından çok önemli bir hizmet birimi olan Akıllı Kent Hizmetleri Merkezi’ni bugün (22 Haziran Cuma) törenle hizmete sundu.

 Belediye hizmet binasının zemin katında hizmete giren Akıllı Kent Hizmetleri Merkezi’nin açılışına; Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Daire Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu; Akıllı Kent Hizmetleri Merkezi’nin, Belediyecilikte çok önemli bir rol üstleneceğini belirterek merkezin Karamanımıza hayırlı olmasını diledi.

Akıllı Kent Hizmet Servisi’ne 444 25 70 nolu telefondan veya bizzat başvurulacağını kaydeden Başkan Uğurlu, söz konusu işlem ile ilgili sürecin hem vatandaş tarafından hem de kendileri tarafından takip edilebileceğini söyledi.

Bu tesisleri sadece hizmet ve hayır için yaptıklarını ifade eden Uğurlu, açılışların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini bildirerek şunları söyledi:

“Bu açılışlara uzun bir süre devam edeceğiz. Akıllı Kent Hizmetlerini birçok belediye yakalayabilmiş değil. Şu anda yüzde sekseni hizmette olan ve daha sonra coğrafi bilgi sisteminin de eklenmesiyle merkez tam çalışır hale gelecek. Bu sistem Karaman’da hizmetin artmasına ve daha faydalı bir şekilde yapılmasına vesile olacak.”

Konuşmanın ardından Akıllı Kent Hizmetleri Merkezi; Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ve eşi Hilal Uğurlu ile Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç ve Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli tarafından hizmete açıldı.