Balkan Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası için Bolu’da yapılan hazırlık kampına katılan sporcularımızdan Emre Şahin ve Ferhat Sezer, kamp seçmelerini başarı ile geçerek ülkemizi Sırbistan’da yapılacak olan Balkan Şampiyonasında ve Hollanda‘da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme hakkı kazandılar. 

Her iki şampiyonada da ülkemizi temsil edecek beş sporcunun ikisi Karaman Belediye Spor Bisiklet Takımından oldu. Şampiyonaya katılacak sporculardan; Ferhat Sezer ve Emre Şahin (Karaman Belediye Spor), Ferit Can Şamlı ve Ömer Lütfullah Tanrıverdi (Kocaeli Brisa Spor), Ceprail Şeker ise (İstanbul Salcono Spor)’dan. 

Karaman Belediye Spor Bisiklet Antrenörü ve Bisiklet İl Temsilcisi Barış Ünlü, sporculardan iyi bir derece beklediklerini ifade ederek: “Sporcularımızın Sırbistan’dan ve Hollanda’dan madalya ile döneceklerine inanıyoruz. Çok formdalar ve çok iyi hazırlandılar. 2012 Londra olimpiyatlarında ülkemizi temsil eden sporcumuz Ahmet Akdilek gibi 2016 olimpiyatlarında da Karamanlı sporcularımızın olacağını tahmin ediyorum. Sporcularımıza her iki şampiyonada da başarılar diliyoruz” dedi.