Boşanma, Türk Medeni Kanunu, Kanun numarası 4721 olan, Kabul Tarihi 22/11/2001 olan Kanun’da düzenlenmiştir. Bu Kanunun İkinci kitabı Aile Hukukudur.  İkinci kitabın ikinci bölümü Boşanmadır.

Boşanma ile alakalı düzenleme Boşanma Sebepleri, Dava, Karar olmak üzere üç bölümde düzenlemiştir. Burada boşanma ile alakalı durumlar hüküm altına alınmış olup boşanma süreci ile alakalı olarak düzenlemelere yer verilmiştir.

Boşanma son dönemde ailelerin erimesine neden olan bir kurum olmuştur. Çünkü popüler hale gelmiştir. İnsanlar evliliklerini devam ettirmeye çalışmak yerine, evliliklerini sona erdirmek olan kolay yolu tercih etmektedir.

Bazı durumlar evlilik iki taraf içinde çekilmez hale gelmekte veya kanunda yazılı boşanma sebeplerinden bazıları aldatma gibi durumlar gerçekleştiği için insanlar boşanma yoluna gitmektedirler.

Boşanma Davası türüne göre farklı sürede biten bir dava türüdür:

Anlaşmalı Boşanma en hızlı biten dava türlerinden biri olmaktadır. Bunun için iki tarafın da boşanma konusunda iradesini ortak bir şekilde açıklaması, nafaka ve diğer konularda anlaşmaya varması ve evlilik birliğinin en az bir yıldan beri devam ediyor olması gerekmektedir. Bu boşanma davası türü 1 ay ile 3 ay arasında sonuçlanmaktadır.

Çekişmeli Boşanma, bu dava türünde de eşler arasında boşanmaya sebep teşkil edecek bir problem ortaya çıkmış ve aralarında anlaşmaya varamamışlardır. Bu dava türü de 6 ay ile 2 yıl arasında değişen sürede sonuçlanmaktadır.

Tarafların boşanma davası sürecinde tedbir nafakasından başlayarak diğer bütün konularda avukat yardımına ihtiyaçları olmaktadır.

Boşanma davası sürecinde ve sonrasında nafaka, maddi-manevi tazminat, çocuk varsa ortak çocuğun velayeti, ziynet eşyaları gibi konularda bir avukat ile temsil edilmesi hak kaybına uğramamak için gerekmektedir.

Mersin Hukuk Bürosu olarak çalışan ofisimiz Mersin Boşanma Avukatı olarak Mersin başta olmak üzere Türkiye’nin her ilinde hizmet vermektedir.

Sonuç olarak; Boşanma eşlerin yapacağı son çare olmalı. Eğer eşler arasında bir problem varsa gerekirse aile danışmanlığı hizmeti gibi hizmetler almak evlilik açısından sağlıklı olacaktır.

Av. Halil BAKIRCI