Yaklaşık 6 yıldır yol yapım çalışmaları devam eden, Karaman – Ermenek Yolunda 2014 Kasım ayından bu yana hiçbir bir çalışma yapılmamaktadır.  

Bu yolun akıbeti hakkında o güzergahı kullanan, köylüler, dolmuş, otobüs ve kamyon sürücüleri, fabrikalara günlük işçi taşıyan minibüsler yolun bir an önce bitmesi için seslerini yükseltmeye başladı. Yaz mevsimine girdiğimiz bu dönemde, özellikle asfaltı kazılmış Çavuşpınarı ve Burhan Köyleri arasında bozuk satıhların olması ve yolda sulama yapılmamasından dolayı aşırı derecede tozlanma yaşandığından, vatandaşları bıktırmış durumdadır. Ayrıca bu bozuk yollar, her an elim kazalara da davetiye çıkarmaktadır.  İzin mevsimi ile birlikte yurt dışından memleketlerine gelecek vatandaşlar da düşünüldüğünde trafiğin daha da yoğunlaşacağından dolayı yetkililerden bu yolun bir an önce bitirilmesini talep ediyorlar. Daha önce yapılan açıklamalarda yolun duble yol yapılacağı söylenmesine rağmen şimdi ise tek gidiş geliş olarak yapılmakta olması da kafalarda soru işareti bırakmaktadır.
Yolun son durumunu çektiğimiz fotoğraflarda ki iş makineleri ve şantiye çalışanları da şu an itibari ile iş sahasını tamamen terk etmiş durumdadır.