Eğitime % Destek kampanyası çerçevesinde Hayırsever vatandaşlarımızdan Nuri Türkyılmaz, Ermenek İlçesi Balkusan Köyünde 3 derslikli İlköğretim okulu yaptırıyor.


18 Haziran 2012 Pazartesi günü saat 09.00'da Valilik Makamında gerçekleştirilen protokol imza törenine, Vali Kahraman'ın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Ermenek İlçesi Kaymakamı Hüseyin Sayın, Şube Müdürü M. Akif Duman ve Hayırsever Vatandaş Nuri Türkyılmaz katıldı.

Hayırsever Vatandaşımız Nuri Türkyılmaz, Eğitime büyük önem verdiklerini belirterek; Bizim yaptığımız yatırım mütevazi bir yatırımdır. Bir ülkenin ve milletin gelişmişliği eğitimle başlar bilinci ile biz de toplumsal alanda böyle bir katkıda bulunmak istedik. Eğer bir ülkede toplumsal alanda yatırım yapılıyorsa, bu hem insanı mutlu eder, hem de toplumu mutlu eder. Buradan herkese sesleniyorum eğitime katkı yaparak ülkemizin kalkınmışlığına katkıda bulunabiliriz herkes eğitime katkıda bulunsun diyor, saygılarımı sunuyorum”dedi.

Ermenek İlçe Kaymakamı Hüseyin Sayın; “ Önümüzdeki eğitim-öğretime yetiştirilecek olan okulumuzu yapacak olan Nuri Türkyılmaz'a ben ilçe halkı adına yaptığı ve yapacağı bu hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum”dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy; “Güzel bir gün daha yaşıyoruz. Karaman eğitimde eğitim hizmetleri ile hedefine ulaşmaktadır. Öyle tahmin ediyorum ki önümüzdeki 5 yılın sonunda Karaman’da eğitim adına alt yapı hizmetleri tamamen bitecektir.

Toplum olarak çok sevdiğimiz çocuklarımız ve geleceğimiz için en kalıcı yatırımın eğitim olduğu bilinci ile Eğitime %100 Destek veren başta hayırsever Nuri Türkyılmaz olmak üzere tüm hayırseverlerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Protokolü imzalanacak eğitim yuvasının İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

Vali Kahraman, eğitimin hayatımızdaki yeri ve öneminden bahsettiği konuşmasında insana yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğuna dikkat çekerek, bu tip yatırımların bütün kötülüklerin başı olan cehaleti önleyecek adımlar olduğunu belirtti. Vali KAHRAMAN yapılan bu yatırımın ilimiz, ülkemiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyerek, bu tip yatırımların sadaka-i cariye olduğunu belirterek, bu tip yatırımlarda devlet-millet işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı. Böyle hayırlı yatırımlarda toplum olarak birbirimizi örnek almamız gerektiğini dile getiren Vali Kahraman konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İnşallah bir başka hayırsever vatandaşımız buraya bir de lojman yaptırır... Hayırseverlikte, yardımlaşmada, cömertlikte birbirimizle yarışmamız bizim sahip olduğumuz inancın ve mensubu olduğumuz medeniyetin bir abidesidir. Bu sadece dört duvarı içeren bir yatırım değil elbet... Burada çocuklarımız yetişecek... Geleceğimiz buralarda şekillenecek. İnşallah hem ilimiz, hem ülkemiz hem de insanlık için hayırlara vesile olur diyor, hayırsever vatandaşımız Nuri Türkyılmaz'a hem şahsım adına hem de Karaman halkı adına teşekkür ediyorum... ”dedi.Konuşmaların ardından Ermenek ilçesi Balkusan köyünde hayırsever vatandaşımız Nuri türkyılmaz tarafından yapılacak olan 3 derslik ilköğretim okulunun protokolü imzalandı.