Yoğun komisyon gündemine rağmen ziyaretçilerine de vakit ayıran Lütfi Elvan, bugün Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Hak-iş genel başkanı Mahmut Arslan ile sanatçı Metin Şentürk’ü makamında kabul etti.

Karaman Valiliğinin ardından önce Samsun sonra da Mersin’e vali olarak atanan Hasan Basri Güzeloğlu, Hak-iş genel başkanı Mahmut Arslan ile sanatçı Metin Şentürk’ü makamında kabul eden Karaman Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, toplumun her kesiminden gelen görüşme taleplerini de gündemine almayı ihmal etmiyor.
Dünya Engelliler Birliğinin sosyal ağı üzerinden sanatın evrenselliğinden yararlanılarak, Türkiye’nin rol modelliği ile tüm dünyada bir farkındalık oluşturulması konusunda hazırladıkları projeyi, bizzat Elvan’a sunan Metin Şentürk, bu manada ülkemizin tanıtımına da büyük katkı sağlanacağını belirtti.
Dünya Engelliler günü olan 3 mart 2012 tarihinde yeryüzünde yaşayan 1 milyar engellinin dünya genelinde fark edilmesini ve mevcut sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak amacıyla; sanat ve müziğin gücünden yararlanılarak Dünya Engelliler Birliğince Metin Şentürk’ün şefliğinde Newyork ‘ta bir senfoni orkestrası konserinin düzenleneceği ifade edildi.
Bu projenin ülkemizin tanıtımına büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Elvan, elinden gelen her türlü desteği kendilerine vereceğini sözlerine ekledi.