Boşanma avukatı halk arasında oluşturulmuş bir tabirdir. Hukuk fakültesi eğitim sürecinde tüm avukat adayları için genel bir eğitim verilir. Ve bu alanda bir uzmanlık eğitimi söz konusu değildir. Ancak hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra sürekli olarak boşama savaları ile ilgilenen ve kendini bu alanda hem bilgi olarak hem de deneyim ve tecrübe olarak geliştiren kişilere boşanma avukatı ismi verilir. 

Boşanma avukatı Ankara’da en iyi boşanma avukatları her tür boşanma davasında müvekkili için en iyi şartları sağlamayı başaran kişilerdir. Boşanma süreçleri her zaman hem maddi hem de manevi olarak zor süreçlerdir. Bu süreçlerde boşanmayı isteyen taraf ya da tarafların ileriki yaşamlarına dair mantık çerçevesinde bir karar vermesi oldukça zor olacaktır. Daha çok duygusal kararlar alan boşanma tarafları en iyi avukatlarla işbirliği yaptığında kendi geleceğine dair en doğru kararları da almayı başarır.

Ankara boşanma avukatlık ücretleri

Ankara boşanma avukatı ücretleri her bir avukat tarafından farklı olarak verilmektedir. Çünkü Baro tarafından belirlenen avukatlık taban ücretlerinin dışında farklı tüm dava içeriklerine göre ücretlendirmeler avukatların inisiyatifinde olan bir durumdur. Boşanma davalarının anlaşmalı ya da çekişmeli olarak gelişiyor olması, çocukların velayeti, nafaka ve mal paylaşımı gibi durumların söz konusu olması avukatlık ücretlerinde farklılıkların oluşmasına neden olacaktır.  

Neden boşanma avukatı ile işbirliği kurmalıyım

Aile ya da boşanma avukatları, boşanma süreci içerisinde çiftlere yardımcı olan ve kendilerini bu alanda geliştirmiş olan avukatlardır. Bu avukatlar sayesinde boşanma süreci çok daha hızlı ve profesyonel bir şekilde ilerler. Boşanma avukatları müvekkilleri ile güçlü bir bağ kurmalıdır. Bu şekilde müvekkillerinin isteklerini en iyi şekilde anlayabilirler ve dava sürecinde tüm taleplerini bu doğrultuda geliştirirler. 

Boşanma davalarında boşanma nedeni en önemli unsurlardan birisidir. En iyi boşanma avukatları bu olguları müvekkillerini ile yaptıkları konuşma esnasında tespit ederler. Çünkü hukuk sisteminde boşanmanın mutlaka nedene bağlı olması gereklidir. Bu olgular olmadan açılan boşanma davaları reddedilir yani dava görülmez. Boşanma avukatları bunların yanında müvekkillerinin en az maddi ve manevi hasarla bu süreci tamamlamasını sağlar.

Boşanma davası açılmadan önce çok iyi ve donanımlı bir dilekçe ile başvuru yapılmalıdır. Boşanma davası için dilekçe hazırlanırken boşanma sebeplerinin en iyi şekilde ifade edilmesi için boşanma avukatından yardım almak en doğru seçenektir. Yanlış ya da eksik olarak yazılacak olan bir dilekçe ya davanın hiç açılmamasına ya da hakların eksilmesine yol açabilir.

Herhangi bir haktan yoksun kalmamak için boşanma nedenlerinin hukuk bilgisine sahip bir uzman ile birlikte hazırlamak en doğru olandır. Bu süreçte istediğiniz sonuçlara ulaşabilmek ve tüm istediklerinizi elde edebilmek için en iyi Ankara boşanma avukatı olarak Mil Hukuk Bürosu avukatları ile iletişime geçebilirsiniz.