Süt sektörünün tüm paydaşların katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Baran Yavuz Yürekli, Karaman Süt Üreticileri Birliği Başkanı Süleyman Selim Akkuş, ilimizde faaliyet gösteren süt toplama merkezlerinin temsilcileri ile ilimizde ve ulusal düzeyde çalışan süt sektörünün firma temsilcileri, Süt Üretici Birlikleri ve Kooperatifleri başkan ve temsilcileri katıldı.  
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdür Vekili Baran Yavuz Yürekli; Karaman’da günlük 2500 ton süt işleme kapasitesine sahip olduğunu, ancak ilimizdeki süt üretimin bu ihtiyacı karşılayamadığını belirterek Karaman’ın 280 ton olan günlük çiğ süt üretimin artırılması gerektiğini ifade etti. İl Müdür Vekili Yürekli, toplantının gerçekleştirilmesinde büyük katkı sağlayan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Sayın Süleyman Selim Akkuş’ a teşekkür ederek, toplantının Karaman süt sektörüne faydalar getirmesi ve hayırlı olmasını diledi. 
İl Müdür Vekili Yürekli’nin konuşmasının ardından Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Ayaz, “Süt Alt Yapısını Geliştirme Projeleri”  konusunda, Gıda ve Yem Şubesinden Veteriner Hekim Mehmet Fikri Boyacıoğlu  “Süt Toplama Merkezi ve Süt İşleme Tesislerine Ait Resmi Kontrol Formlarının Değerlendirilmesi”, Ziraat Mühendisi Feyzal Duru Kandemir ise “Süt Hijyeni Eğitimleri” konularında sunumlarını yaptı.
Süt sektörünün sorunlarının karşılıklı görüş alışverişi şeklinde ele alındığı toplantıda, Süt Üreticileri Birliğinden Finans ve Muhasebe Sorumlusu İşletmeci Didar Işık Yolal ve Fidan Sütten Gıda Mühendisi Ayşe Serbes’de ”Çiğ Sütün Sözleşmeli Usulde Alım Satımına İlişkin Yönetmelik” ve “Çiğ Süt Kabul Kriterleri” konularında sunumlarını yaptılar. Gıda ve Yem Şubesinden Gıda Mühendisi Avni Kılınç’ın “Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği” sunumunu yaptığı toplantıda Karaman Süt Üreticileri Birliği Başkanı Süleyman Selim Akkuş’da Karaman’da Birlik olarak yaptıkları faaliyetleri anlatarak, süt sektörünün sorunlarının çözümü için tüm paydaşların işbirliği yapması gerektiğini söyledi. 
İlimizde mevcut sütlerin daha yüksek kalite standartlarında üretilmesi ve toplanması konusundaki sorunların masaya yatırıldığı toplantıda, süt sektörünün ilimizdeki mevcut durumu ele alınmış ve çözüm önerileriyle birlikte süt sektörünün tüm sorunlarının çözümünde karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
2 oturum şeklinde yapılan ve 4 saat süren toplantıda;
- Karaman genelinde süt toplama ağının tamamen kontrol edilebilir bir yapı kazandırılması,
-Süt toplama saatlerinde sınırlamaya gidilmesi,
-Süt üretiminde kullanılan ve satışa sunulan yem ağının denetimlerinin artırılması,
-Çiftliklerde bulunan süt soğutma tanklarının hijyen şartlarının ve kullanım amacına uygunluğunun ciddi bir şekilde kontrol edilmesi,
-Süt üretim miktarının artırılması ve kalite standartlarının artırılması için Süt üretici kooperatiflerinin daha etkin rol oynamasının sağlanması,
-Süt toplama faaliyetinde çalışan personellerinin süt sektörünün ihtiyaç duyduğu konularda eğitiminin sağlanması,
-Sağım hijyeni ile ilgili sahada etkin bir eğitim çalışmasının yapılması,
-Süt toplama merkezlerinin onay işlemlerinin Mart ayı sonuna kadar tamamlanması,
-IV. Karaman Süt Sektörü Koordinasyon Toplantısının Nisan ayı içerisinde yapılmasına 
Kararları oy birliği ile alındı.