Valimiz Sn. Süleyman Kahraman, 25 Ocak 2012 Çarşamba günü saat 14:30'da Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen Karaman Türkmen Kültürünü tanıtım projesinin kapanış törenine katıldı.
     Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirilen proje kapanış törenine Vali Kahraman’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal Çokdinç, Vali Yardımcısı Latif Memiş, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, daire amirleri, Karaman Türkmenler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Olcay Ülkümen ve basın mensupları katıldı.
   “Karaman ve Çevresi Türkmenleri” kitabının yazarı Osman Ülkümen proje kapanış töreninde yaptığı konuşmada  zor şartlar altında yürüttükleri projenin geleneksel değerlerin yaşatılmasında ve bu yönde yapılacak çalışmalara kapı aralamasında büyük bir önem ve anlam taşıdığına dikkat çekerek, proje sürecindeki desteklerinden dolayı Vali Kahraman’a teşekkür etti.
   Karaman Türkmenleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Ülkümen de konuşmasında Vali Kahraman’a desteğinden dolayı teşekkür ederek, bu projeyi gerçekleştirmenin kendilerini umutlandırdığını belirtti.
Valimiz Sn. Süleyman Kahraman ise yaptığı konuşmasında kendisinin de bir Türkmen olduğunu, bu çalışmanın Karaman için ve kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu belirterek: “           “Tıpkı insanlar gibi her şehrin de bir ruhu vardır ve şehirler bu ruhla yaşar. Ve şehirler bu ruhla şekillenir. Türkmen kültürü de Karaman’ı şekillendiren ruhtur aslında…  Karaman’ın tarihine, folklor değerlerine baktığımız zaman bu ruhun ne büyük bir anlam ve önem taşıdığını görürüz.Bugün sadece ülkemiz değil, dünyanın dört bir yanında değişimler ve dönüşümler yaşanıyor. Ama daha modern imkânlara kavuşan insanlığın, gönül dünyasındaki huzurun da azaldığına şahit oluyoruz. Karaman bu açıdan oldukça şanslı bir şehirdir; çünkü Karaman, bazı gelenekler kaybolsa da, geleneksel değerleri henüz tamamıyla kaybetmiş değildir…  Burada hepimize önemli görevler düşüyor. Bizler Karaman’ı modern imkânlara kavuşturduğumuz gibi, Karaman’ın kadim kültürünü de yaşatmakla mükellefiz… Karaman ve Çevresi Türkmenlerinin tarihini ve kültürünü konu alan bu projede bu niyetin ve bu çabanın bir ürünüdür…  Karamandaki Türkmen kültürünü daha iyi tanımak aslında Karaman’ı daha iyi, daha güzel imar etmek anlamına geliyor. Karamandaki Türkmen kültürünü tanımak, aslında Karaman’ın yarınlarını kurmak anlamına geliyor… Çünkü hiçbir bina temelsiz inşa edilemez…  Eğer Karaman’ı, Karaman olarak yaşatmak istiyorsak onu besleyen bu kaynakları da yaşatmamız gerekiyor. Elbette ki değişimler ve dönüşümler olacaktır; ama önemli olan o ruhu korumaktır.”dedi.
    Projenin yeni insanların yetişmesine de kaynak teşkil edeceğine olan inancını dile getiren Vali Kahraman konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Karaman her zaman evinin kapısını, gönlünün kapısını misafirine açık tutan insanların şehri olmalı… Karaman her zaman cömertliğin, misafirperverliğin, hoşgörünün, sevginin şehri olmalı… Ve Karaman Yeni Mevlânaların, yeni Yunusların, yeni Mehmet Beylerin yetiştiği bir şehir olmalı…”dedi.
   Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Olcay Ülkümen, Vali Kahraman’a Karaman Türkmen kültürünün tanıtılmasına yaptığı katkılardan dolayı plaket ve Türkmen kilimi hediye ederken, “Karaman ve Çevresi Türkmenleri” kitabının yazarı Osman Ülkümen ise Türkmen kültürünün tanıtılmasında emeği geçenlere kilim hediye etti. Karaman Türkmen Kültürünü tanıtım projesinin kapanış töreni verilen kokteylin ardından sona erdi.