Arakanlı Müslümanlar, Myanmar ordusu tarafından tüm dünyanın gözü önünde zorunlu göçe ve katliama maruz bırakılıyor. Myanmar ordusunun “teröre karşı” ilan ettiği saldırılarda hedef Rohingya Müslümanları.

Avrupa Rohingya Konseyi (ERC) sözcüsü Dr. Anita Schug, Mynanmar’ın Arakan eyaletinde son 3 günde ordu mensuplarının yaptıkları saldırılarda 2 ila 3 bin arası Müslümanın katledildiğini 100 binden fazla Müslümanın da yerinden edildiğini açıkladı. Schug: “Arakan’da son günlerde Müslümanlara karşı ordu mensuplarının yaptığı katliamlar 2012 ve geçen yıl ekim ayında yaşananlardan kat kat daha fazla. Durum hiç bu kadar kötü olmamıştı. Arakan’da yavaşlatılmış bir soykırım ile karşı karşıyayız.” dedi.

Mynanmar ordusu hedef gözetmeksizin katliam yaparken bebekler ve çocuklar da bu zulümden payını alıyor. Arakan’da devam eden çatışmalardan kaçıp komşu ülke Bangladeş’e girmeye çalışan ailenin bebeği Naf nehrinde botun batmasıyla hayatını kaybetti.

Bangladeş hükümeti ise katliamdan kaçmaya çalışan Rohingya Müslümanlarının ülkeye girişine izin vermiyor. Ülkedeki 1,1 milyon Müslüman açlıkla yüzyüze bırakılıyor.

Karamanlı vatandaşlar ve gençler, Arakan’ın sessiz katliamını duyurabilmek için bir faaliyet başlattı.

Faaliyet hakkında yapılan açıklamada; “Arakanlı Müslümanlar ise dünyanın onları görmezden geldiğini anlatmak için gözleri kapalı fotoğraflarını paylaştılar. Biz de bu soykırıma gözlerini kapatan, görmezden gelen dünyayı kınamak için gözlerimiz kapalı halde fotoğraflarımızı twitter ve instagram sayfalarımızda “Rohingyaları Koru” anlamında #save_rohingya etiketiyle paylaşıyoruz. Bir fotoğrafla da olsa onların sessiz katliamını duyurabilmek niyetindeyiz. Herkesi gözlerini kapatarak çektiği fotoğrafı  #save_rohingya etiketiyle paylaşmaya davet ediyoruz.” dedi.

Twitter: https://twitter.com/save__rohingya?s=03

Instagram: https://www.instagram.com/save_rohingya/