Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlerin hareketliliğine yönelik, kişisel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak, doğal tarihi ve kültürel güzellikleri yerinde görerek ülkelerini daha çok sevmelerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “Şehirler ve Kültürler” projesi Karamanlı gençlerden büyük ilgi görüyor.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi,” Şehirler ve Kültürler” gezi programı kapsamında Konya, Beyşehir, Silifke, Nevşehir ve Karaman Merkeze yapılan gezilere toplam 800 öğrenci katıldı. 14 ile 24 yaş aralığındaki gençlerin konaklamadan seyahatine kadar ücretsiz olarak faydalandığı gezi programı kapsamında gezilen tüm tarihi ve kültürel zenginliklerini görme fırsatı yakalıyor.” Şehirler ve Kültürler” projesi ile gençlerin arasında hoşgörü ve diyalogun arttırılması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları amaçlanırken gezi ve etkinlik programları günü birlik olarak yapılıyor.
Proje hakkında bilgi veren Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve 81 ilde uygulamaya başlayan “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesi kapsamında Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak 800 gencimizi günü birlik gezilerle yakın mesafedeki illerimizdeki tarihi yerlerini gezme imkanı buluyorlar. Konya, Beyşehir, Silifke, Nevşehir gibi tarih yerleri görme fırsatı buluyorlar. Projenin amacı gençlerin kaynaşmaları ve kültürel değerlerini öğrenmelerini sağlamak. Gençler arasında diyaloğun arttırılması ve düzenlenen gezi programları sayesinde ülkemizin doğal, tarihi güzelliklerini yerinde görerek, ülkelerini daha çok sevmelerine katkı sağlanması amacıyla bu proje hayata geçirildi.
 Gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan bütün projeleri gençlere en iyi şekilde sunmak ve bunlardan faydalanmalarını sağlamak olduğunu belirten Kısacık, 16 Haziran’a kadar devam eden bu proje için kayıtlar hala devam etmektedir. Projede yer almak isteyen gençler Gençlik Merkezimize uğrayarak ya da http://sehirlervekulturler.gsb.gov.tr/ adresinden kayıt yaptırabilirler” diye konuştu.