Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, yapımı biten Kuğulu parkın gündüz güzel, gece de daha bir güzel olduğunu belirterek Kuğulu Park’ın kentin merkezine yakışır bir park olduğunu söyledi.

Kış mevsiminde olmamız sebebiyle insanların yoğun şekilde Kuğulu Park’ı tam anlamıyla hala kullanmamalarına rağmen vatandaşlardan parkla ilgili olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Başkan Uğurlu, şunları kaydetti:
''Kuğulu Park İsmet Paşa Caddesine ayrı bir görsellik kazandırdı. Parktaki havuzlardaki su sistemi de faaliyete geçti. Parkta; Oturma bankları, kamelyalar, kafeterya, membran gölgelik, köprü var. 9 çeşit renkte led aydınlatmalar var. Kuğulu Parktaki havuzlar akşamları renk cümbüşüne dönen ışık oyunları ile muhteşem bir görüntü sergiliyor. Burada su adeta ışık altında dans ediyor. Park'ın adını alan kuğular ise bahar aylarında havaların düzelmesi ile birlikte getirilecek. Burası Karaman'ın en gözde mekânlarından biri olacak. İnanıyorum ki yaz aylarında Kuğulu park vatandaşlarımızın çocuklarıyla aileleriyle en çok uğradıkları yerler olacak''

Gece Kuğulu park'ın ışıklandırılmış halini görünce şaşkınlıklarını gizleyemeyenler vatandaşlar ise, ''Bu parkın bitmiş halini merak ediyorduk. Fakat bu kadar güzel olabileceğini tahmin etmiyorduk. Şimdiden yaz aylarını özlemle bekliyoruz. Kentin en işlek yerinde insanların gönüllerince vakit geçirebilecekleri böyle bir kapsamlı yeşil alanın olması mutluluk verici. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Kentin değişik yerlerine bu güzellikte parklar yapılmasını istiyoruz. Çünkü burayı görünce kafamızdaki park kavramı değişikliğe uğradı'' dedi.