Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad’da Kral Suud Üniversitesi tarafından düzenlenen “I. Uluslararası İslam'da Merhamet Sempozyumu”na "Günümüz Olguları ile İslam’ın Hedefleri Arasında Merhametin Fıtratı" başlıklı bildirisi ile katılan KMÜ’lü Öğretim Görevlisi Emad Aly, bildirisi ile sempozyuma sunulan en iyi makaleler ödülüne layık görüldü. Öğr. Gör. Aly, ödülünü Emir Dr. Suud bin Selman’ın elinden aldı.
Öğr. Gör. Emad Aly, aynı zamanda Katar’ın başkenti Doha’da Katar Kültür Sanat ve Edebiyat Bakanlığı tarafından düzenlenen “Çocuk Kültürü ve Arap Kimliği: Mücadeleler ve Riskler Sempozyumu”nda “Türk Proje Okullarında Arap Dil Eğitimi: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı bildirisi ile Katar Çocuk Eğitimi Ödülüne hak kazandı.
KMÜ’lü Öğretim Görevlisi Emad Aly, Riyad’da düzenlenen sempozyumda oryantalistlerin İslam’a bakış açısına eleştiri getirerek özellikle İslam’da yer alan cezaların mağdurları korumaya yönelik olduğuna ve bu durumun bir rahmet olarak algılanması gerektiğine dikkat çekti. Aly, Katar’daki sempozyumda ise Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesinde Arap Dili Koordinatörü olarak gerçekleştirdiği Arapça ders öğretme tekniklerinden yola çıkarak görsel medya ve sosyal medya kullanılarak dil öğretmenin hem eğlenceli hem de daha faydalı olduğunu ileri sürdü. Öğr. Gör. Aly,  daha önce de Dubai’de Türk proje okullarındaki Arap dil eğitimine ilişkin bir bildiri sunmuştu.