Son zamanlarda popülerliğini hiç yitirmeyen Youtube ta yüklediğiniz içerikleri artık düzenlemek daha kolaylaştı. Fotoğraflarınız video görüntüleriniz ve seslerinizi online düzenleme programları sayesinde istediğiniz gibi düzenleyebilir rahatlıkla içeriklerinizi hazırlayabilirsiniz. Donanım gereksinimleri veya geniş hafıza alanları gerektirmez. Online youtube video editleme siteleri sizlere sunduğu hizmetle güçlü yazılımlar ile aralarındaki farkı kapatmaktadırlar. Dijital dünyada sizde videolarınızı bu düzenleyicilerle kolaylıkla düzenleyebilirsiniz. Kullanıcıların bu sene tercih ettiği online editörleri sizler için inceledik. İsterseniz kısa bir göz atalım.

INVIDEO.IO

Online, hafif, kullanımı kolay ve en büyük kütüphaneye sahip olan program, akıcı ve responsive video tasarlamak için de en iyi program olmuştur. İndirme gerekmeden profesyonel program gibi çalıştırılabilen invideo.io e-ticaret ve sosyal medya konularında da kullanıcıların isteklerini kusursuzca yerine getiriyor. Yapılabilecekleri arasında video intro-outro, video-banner ev katalog video hazır temalar halinde 3500 civarındaki kütüphanesinde kullanılmayı beklemekte. Tabi Yapay zekâ desteği sayesinde video ya eklenen içeriğin video ya en uygun şekilde eklenmesini yapay zekâ yapmakta. Bu konuda estetik anlayış sahibi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kullanıcılar editörlüğünü yaptıkları videonun ayrıca hangi gösterim platformunda olduğunu seçmelerini istemesi de editörler için ayrı bir kolaylık sağlamakta. Bir örnek vermek gerekirse videoyu oluşturmaya başlarken 16:9 PC-9:16-Phone ve 1:1 Tablet gösterim platformları arasında seçim yapmanıza olanak sağlamakta. Tabi bu noktada hatırlatmak gerek siz videonuzu her neye göre düzenlerseniz düzenleyin videolarınız kalitesi bozulmadan kalır ve programdan her zaman responsive olarak çıktı alınır.

RENDER FOREST

RENDER FOREST tamamen online platformdadır. İçeriklerinizi bir program kurmadan ya da bir ara yüz eklemeden özgürce düzenleyebilirsiniz. Hatta bunun için herhangi bir şey öğrenmenize de gerek yok, sadece yapmanız gereken yüzlerce hazır şablon içerisinden bir tanesini seçmek ve kendi görsellerinizi ses dosyalarını eklemek. Tabi boş bir şablon ile sıfırdan istediğiniz videoyu da oluşturmanıza imkân veren web uygulaması mobil versiyonu ile de aynı şekilde telefonunuzdan da videolarınızı oluşturmanıza ve sonrasında editörlüğünü yapmanıza imkân vermekte. Render Forest, içerisinde bulunan şablonları ücretli ve ücretsiz formatta kullanıcılara sunulurken ister tek şablon isterseniz şablon sırasında ki tümünü ya da ücretsiz kullandığınız bir şablonun ücretli versiyonuna satın alarak geçmenizi sağlamaktadır. Böylelikle ister ticari tanıtım olsun, isterse kişisel videonuz olsun dakikalar içerisinde oluşturabilir, kendi serverlarında sakladığı kayıtlı videolarınıza sonrasında yeniden ulaşım sağlayarak yeniden düzenleyebilirsiniz.

MOVIE MAKER ONLINE

Çoğumuzun bildiği ve yıllara meydan okuyan uygulama Windows Movie Maker dan adını alan MOVIE MAKER ONLINE, videolarınızı, görsel içeriklerinizi, fotoğraflarınızı ve ses dosyalarınızı bünyesinde barındırdığı yüzlerce içerik ile geliştirmenize olanak sağlayan online video düzenleme programıdır. Üstelik bu içerikler telifsizdir. Ücretsiz içeriklerin içerisinden seçim yaparken arada çıkan reklamları da belirtmek gerekir. Program tasarımsal olarak hafif ve kullanışlıdır. Videolarınıza filtre ekleyebilirken, kırpabilir, ses dosyaları ekleyebilir ve fotoğraflarınızı ekleyerek harika videolar oluşturabilirsiniz. Menüleri ve ayarları ilk etapta karmaşık gelebilir. Çıktı desteğinde de mp4 olması da bir dezavantaj gibi görünse de bugün kullanılan birçok online video düzenleme programından daha iyidir.

WEVIDEO

Tasarımı ve ekran modellemesi ile yine bizlere Windows Movie Maker ı anımsatan bir program daha web platformunda kullanıcılara sunulmuş. Uygulama emsalleri gibi herhangi bir program indirmenize gerek duymuyor. Bunun yanında video düzenleme masaüstü uygulamalarına benzerliği ile dikkat çekmektedir. Programda ayrıca webcam ve mikrofona sahipseniz kendi görüntünüzü ve sessinizi kayıt edebilir ve anında ekleyebiliriniz. Büyük ölçekli videolarınızı yüklerken beklemenize de gerek yok siz işlerinizi hallederken program videonun arkana yüklenmesine olanak sağlamakta. Kullanıcılara bu yüzden 1GB bulut depolama alanı hizmeti de vermekte. Kullanıcılar isterlerse Google Drive hesaplarına oluşturdukları videoları gönderebilmektedirler. WEVIDEO bu özelliklerinin yanında çıktı alırken kullanıcılara 480P çözünürlükte 5dk. Gibi bir zamanda videolarını çıktı almalarına da olanak sağlamaktadır.

KIZOA

KIZOA emsallerinden farklılıklar gösteren bir uygulamadır. Özellikle efekt konusunda birçok emsalinden daha iyi bir hizmet sunar. Yüzlerce efekt ve bir o kadarda animasyonu içerisinde barındıran program videoların son sürecinde boyut, konum ve süre gibi kıstasları kullanıcıların belirlemesine de izin verir. Hızlı şablonlara sahip uygulama sayesinde film bile hazırlanabilmektedir. Program bulut tabanlı çalıştığından dolayı kolayca efekt, geçiş, ses, video ve fotoğraf eklene bilindiği gibi hızlı bir şekilde de video da düzenleme yapılmak için kullanılabilmektedir. Programda kolaj ve montaj yapılabildiği gibi yüklediğiniz fotoğraflarınızı da düzenleme imkânı bulabilirsiniz. BUSINESS özelliği sayesinde fotoğraflarınızı RAW formatta saklayabildiğiniz gibi daha önce yüklediğiniz cr2, Crw, Arw, dng, Mrw, Nef ve Pef dosyalarınıza saklayarak daha sonrasın da istediğiniz yerden erişim sağlayarak program üzerinde kullanabilmektesiniz. Program üzerinde 4K videolarınızın editörlüğünü de yapabildiğiniz gibi bunları web sitenize koyabilir facebook ve instagram gibi sosyal medya üzerinden paylaşabilirsiniz.