PKK yine durmadı. PKK'lı teröristler dün gece saatlerinde Hakkari ve civarındaki üç karakolla bir askeri üsse saldırdı.
Hakkari Valiliği, Geçimli Karakolu'na düzenlenen saldırıda 6 asker ve 2 geçici köy korucusunun şehit olduğunu, 15 asker ve 1 geçici köy korucusu ile 5 sivil vatandaşın yaralandığını ve şu ana kadar 14 PKK mensubunun da etkisiz hale getirildiğini bildirdi. HelikopterlerleHakkari Devlet Hastanesi ile HakkariAsker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.

Dün gece saat 23.00 sıralarındaHakkari'ye 40 kilometre mesafedeki Geçimli Karakolu, Çukurca'nınÜzümlü ve Karataş karakolları ile 20'nci Sınır Jandarma Tugayı'na bağlı Darsinki Tepesi'ndeki askeri üs bölgesine, PKK'lı teröristlerce eş zamanlı olarak roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzelendi.

Taciz ateşine askerler anında karşılık verirken ateş açılan bölgelere yoğun bir operasyon başlatıldı. Top atışlarının yapıldığı bölgeyi, Kobra tipi helikopterler de sürekli ateş altına aldı.

BÖLGEYE SİVİLLERİN GİRİŞİ YASAKLANDI

Uzun süre devam eden çatışmanın ardından HakkariDağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye çok sayıda takviye kuvvet sevk edildi. Teröristlerin ağır silahlar ve roketatarlarla saldırdığı Geçimli, Üzümlü ve Karataş karakollarının bulunduğu Çukurca mevkiine girişler kontrollü gerçekleşirken sivillerin girişleri yasaklandı.

Bu esnada Karataş Bölgesi'nde bulunan jandarma karakolunun yakınınlarında yangın çıktı. Yangına, çevrede bulunan kuru otların neden olduğu ve bölgede bulunan ağaçlar yüzünden de yangının büyüdüğü belirtildi. Bölgedeki yoğun silah sesleri ve top atışları ilçe merkezinde de duyuldu.

GAZETECİLER ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDI

Operasyonlar devam ederken bir grup gazeteci, çıkan çatışmanın ortasında kaldı.

Şıne Dağı yakınlarında kısa süre devam eden çatışmadan yara almadan kurtulan gazeteciler, il merkezine dönerken Hakkari-Çukurca karayolunda ise uzun bir araç kuyruğu oluştu.

İLK TEPKİ, GÜL'DEN

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saldırıya ilişkin ilk yorumunu Twitter'dan yaptı. Gül, Twitter mesajında "Terör örgütü bu Ramazan ayında pervasızca bir plan içerisine girmişti. Buna fırsat vermemek için güvenlik güçlerimiz ön tedbiri alıp yoğun bir mücadeleye girdi. Maalesef yüreğimizi dağlayan şehitlerimiz var. Hepsine Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize de baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

"PKK TECAVÜZ VE SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR"

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç da "Hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz terörle mücadeleye büyük azim ve kararlılıkla devam ediyor" dedi.

Annesi Sevdiye Arınç ve yitirdiği diğer yakınları için Manisa Sultan Camii'nde okuttuğu mevlitten çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, şu değerlendirmede bulundu:

"Maalesef Hakkari bölgesinde, Şemdinli kırsalında, bazı bölgelerde devam eden çatışmalar var. Adeta intihar saldırıları gibi PKK hem tecavüzlerine hem saldırılarına devam ediyor. Askerlerimiz de kahramanca müdafaa ediyorlar. Onlara, Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı, ailelerine sabır diliyorum. Şehitler kervanına 8 kardeşimiz daha katıldı. Hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz terörle mücadeleye büyük azim ve kararlılıkla devam ediyor. Umarım ki şehitlerimizin artık bundan sonra acılarını tutmayacak bir noktaya geliriz. Milletimiz bu mücadelede azim ve kararlılığını devam ettiriyor, biz de görevimizi yapmaya çalışıyoruz, üzüntülüyüz"

"TÜRKİYE'NİN AYAĞINDAKİ PRANGA ÇIKACAK"

İçişleri Bakanı Beşir Atalay da şunları söyledi:

"Tabii üzgünüz ama bu sürüp giden bir mücadele. Hükümet olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak terörle mücadelemiz bütün boyutları ile sürüyor. Yani biz terörle mücadelede güenlik boyutu olarak hiçir şeyi ihmal etmiyoruz. Aynı zamanda terörün istismar ettiği alanlara dönük çok çalışmamız var. Türkiyenin ayağındaki bu büyük pranga çıkarılacak, ona inanıyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Mübarek Ramazan gününde, kolay değil"

TERÖRİSTLER KAÇARKEN MAYIN DÖŞÜYOR

Kavak ile Oğul köyleri yakınlarında yürütülen operasyon hem kara hem de havadan devam ediyor. Özellikle güvenlik birimlerinin geçeceği yerlere, kaçan örgüt elemanları mayın döşüyor. Şine tarafına yoğunlaşan operasyonların yol güzergahına döşenen mayın, patlatıldı. Yolda küçük çapta çukur oluştu. Başka mayın olma ihtimali ile yol trafiğe kapatıldı. Giriş çıkışlar kontrollü yapılıyor.

ÖLÜ TERÖRİSTİN ÜSTÜNDEN ÇIKAN MÜHİMMAT

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada ölü olarak ele geçirilen teröristlerin üzerinde 11 adet Kaleşnikof marka silah ve 1 adet RPG 7 roketatar ele geçirildiği kaydedildi.

BİR BUÇUK AY ÖNCE DE 3 YERDEN SALDIRMIŞLARDI

Dün geceki saldırıların bir benzeri, bir buçuk ay önce yine Hakkari Çukurca'da gerçekleşmiş, yasa dışı terör örgütü mensupları üç kola ayrılarak üç ayrı karakola saldırmıştı. Saldırılar sonucunda 8 asker şehit edilmişti. 

ŞEHİT ASKER, ORUCUNU HİÇ BIRAKMAMIŞ

Saldırıda şehit olan Jandarma Er Metin Çevik'in, Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Beldesi Başören köyündeki evinde hüzün var. Çevik'in annesi oğluyla telefonda en son görüştüklerinde kendisine oruç tuttuğunu ve hiç bırakmadığını söylediğini ifade etti.

Baba Recep Çevik'se "Oğlum yaklaşık 15 gün sonra terhis olacaktı. Türk halkının başı sağ olsun, acımız büyük" dedi.

MALATYA'YA DA ATEŞ DÜŞTÜ

Şehit Uzman Çavuş Ahmet Kurak'ın, Malatya'daki baba ocağı da acı haberle sarsıldı. Kurak'ın babası Mustafa Kurak "Bu gençleri değil, bizleri cepheye gönderin" dedi. Fenalık geçiren baba Kurak'a 112 ekiplerimüdahale etti.

Şehit askerlerden birinin de Zonguldaklı er Metin Çevik olduğu öğrenildi.