Saç dökülmesi, her yaşta ve cinsiyette karşılaşılabilen, saç sağlığını büyük bir ölçüde etkileyebilen bir deri problemidir. Saç dökülmesi, saçın dışarıdan görünüşünü etkileyerek bakımsız ve nahoş gözükmesine neden olur. Aynı zamanda evinizde kullandığınız temizlik araçları, dökülen saç tellerini toplamakta etkisiz olabilir, bunun sebebi saç tellerinin benzer şekilde telli yüzeylere kolayca yapışmasıdır. Bu olaya benzer olarak sizi tatsız ve zahmetli durumlarda bırakabilen saç dökülmesi problemi için yıllar içinde birçok çözüm yolu ortaya sürülmüştür. Bunların arasında kullanılan en etkili ve en sağlıklı yol ise saç dökülmesine karşı şampuan kullanılmasıdır.

Saç dökülmesine karşı şampuan çeşitleri, adından da anlaşılabileceği gibi yoğun saç dökülmesi problemi yaşayan kişiler için özel formüller bağlamında yapılmıştır. Her ne kadar saç dökülmesine engel olmak bu şampuanların öncelikli amacı olsa da saç derisini beslemek ve güçlü saç telleri oluşmasını sağlamak da amaçları arasındadır. Bu yüzden sağlıklı saçlara sahip olan insanların da saç dökülmesine karşı şampuan kullandığını görmek nadir değildir.

Piyasada yer alan saç dökülmesi karşıtı şampuan seçenekleri arasında en çok kullanılanlardan biri, Bioxcin tarafından geliştirilmiş olan bitkisel şampuan çeşitleridir. Bioxcin saç dökülmesine karşı bitkisel şampuan, saç dökülmesi yaşayan ya da saç derisini güçlendirmek isteyen insanlar için üretilmiştir. Saç sağlığını güçlendiren lipozom teknolojisi ve güçlendirilmiş bitkisel formülü ile düzenli olarak kullanıldığında saç dökülmesini tamamen önleyebilmektedir. Diğer saç dökülmesi karşıtı şampuanlara göre daha hızlı etki ettiği görülmüştür.

Bioxcin bitkisel şampuan, laboratuvar ortamında incelenmiş ve sonucunda dermotolojik olarak onay almıştır. Bunun yanında alerjen vücutlara herhangi bir zarar vermez, hipoalerjeniktir. Bioxcin saç dökülmesine karşı şampuan, hassas saç ve saç derisine de zarar vermez.