Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya Hotamışlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘’ Valiliğimizin dikkate alıp cevap verirken; bizim resmi olarak; 22.03.2016’daki “Burası Karaman! Sodom ve Gomora Değil” başlıklı açıklamamızı esas almasını beklerdik.
Valilikle 5 ay önceki görüşmemizde basına yansıdıktan sonra öğrendiğimiz ilimizde yaşanan istismar olayı kesinlikle gündeme gelmemiştir. Valilikle görüşmemizde: 
1- Müdürlükten alınıp mahkeme kararıyla iptal edilen üyemiz olan müdürlerin görevlerine başlatılması,
2- Müdürlere verilen notların değiştirilmesindeki sorumluların bulunması,
3- İl içi eş durumu mağduriyeti yaşayan eğitim çalışanlarının durumu ve,
4- İl Mili Eğitim ve diğer yetkililerle paylaştığımız; Gazi Mustafa Kemal İlkokulu müdürüyle ilgili sıkıntılar dile getirilmiştir.
Sözcü muhabirine “5 ay önce iğrenç durumu bildirdik” diye bir ifademiz asla olmamıştır. Şahsın adını dahi bilmiyorduk. Olayı nasıl bilelim?
2010 yılında Türk basını ve Türkiye’de; Karaman’ın üniversite sınavındaki 1.olmasını konuşuyordu. Bizi onun için arıyorlardı. Övünülecek bir durumdan, utanılacak duruma düşürmekten biz mi sorumluyuz?
Değerler Eğitimi Projesiyle ilgili uyarımız; bu iğrenç olayın dini değerlerin istismarı üzerinden yaşanmasından ötürüdür.
İftira, rant, empati kurmama ve sorumsuzluk gibi ithamları reddediyoruz. İlimizdeki olayı anlamaya çalışarak basın açıklamasını meselenin hassasiyetine verdiğimiz önemden dolayı özellikle bekleyip yazılı olarak ve en son biz yaptık.
Valiliğin yaptığı basın açıklamasında sendikamızın ve Ziya Hotamışlı adının 11 defa, M.B. nin ise 4 defa geçmesini kamuoyunun takdirine sunuyoruz!
Sayın Vali ve diğer yetkililer, yönetme ve denetleme sorumluluğunda olan biz miyiz?
İlgili haber sitesine de düzeltme itirazı yapıldı. İğrenç olay, Türk adaleti ve TBMM’ce oluşturulan Araştırma Komisyonunca tüm yönleriyle aydınlığa kavuşturulacaktır.’’ denildi.