Vali Murat Koca'nın Yayınladığı Taziye Mesajı
08.03.2016 tarihinde Şırnak ili İdil ilçesi Turgut Özal Mahallesinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan operasyon sırasında binaya girerken çıkan çatışma neticesinde; Özel Harekât Polisi Hakan Yılmaz şehit olmuştur.
Şehit polis hemşehrimiz Hakan Yılmaz’ın cenazesi, 09.03.2016 Çarşamba günü Aktekke Camisinde kılınacak ikindi namazını müteakip Karaman Polis Şehitliğinde toprağa verilecektir.
Vali Murat Koca, Şehit Özel Harekat Polisi Hakan Yılmaz için yayınladığı taziye mesajında; "Ülkemizin birlik ve bütünlüğü için mücadele eden ve bu uğurda canını seve seve feda eden şehit Hakan Yılmaz ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet; başta ailesi ve yakınları olmak üzere Milletimize, tüm Emniyet Teşkilatı mensuplarına başsağlığı diliyorum." dedi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ın Yayınladığı Taziye Mesajı
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Şırnak’ın İdil İlçesinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Karamanlı Özel Harekat Polisi Hakan Yılmaz için taziye mesajı yayımladı.
Başkan Çalışkan mesajında; “8 Mart.2016 tarihinde Şırnak’ın İdil ilçesi Turgut Özal Mahallesi’nde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan operasyon sırasında binaya girerken çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekât Polisi Hakan Yılmaz’ın şehadetini teessürle öğrendim. Bu acı haber Karaman’ımızı ve hepimizi derinden üzmüştür. Kahraman şehidimize ve vatan savunmasında hayatını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Ulusumuzun başı sağolsun” ifadelerini kullandı.

KTSO Başkanlarından Taziye Mesajı
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay Şehit Özel Harekat Polisi Hakan Yılmaz için yayınladığı taziye mesajında;
“Şırnak İli İdil İlçesinde bölücü terör örgütlerine yönelik yapılan operasyon sırasında çıkan çatışmada Özel Harekat Polisi Hakan Yılmaz şehit düşmüştür.
Vatanın bölünmez bütünlüğü ile ülkemizin huzur ve güvenliği için şehit olan polisimiz Hakan Yılmaz ve bütün şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, başta ailesi ve yakınları olmak üzere Milletimize sabır ve başsağlığı dileriz.” ifadelerine yer verdiler.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın Yayınladığı Taziye Mesajı
Mustafa Kamalak mesajında; “ Ülkemizin üzerinde oynanan hain planlar her geçen devam etmektedir. İçteki hainler ve dışarıda ki zalimler ülkemizde kardeş kardeşe düşürmektedir. Kürt kardeşlerimizle hiçbir alakası olmayan hain PKK örgütüyle ülkemizi bölmek isteyenler karşısında kahraman Türk ordusunu sağlam bir kale olarak görecektir. Karamanlı özel harekât polisi kardeşimiz Hakan Yılmaz bu hain saldırılara karşı kahramanca mücadele ederek şehadet şerbetini içmiştir. Şehit kardeşimiz Hakan Yılmaz’a Cenab-ı Allah’tan rahmet diler, ailesine de Sabr-ı Cemil niyaz ederim. Başta Karamanlı hemşerilerimiz olmak üzere tüm Milletimizin başı sağolsun.” Dedi. 
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak yayınladığı mesajının devamında şunları söyledi; “Aziz milletimiz sahip olduğu tarihsel tecrübe, asalet ve sağduyu ile her zaman ki gibi bu karanlık oyunları da boşa çıkaracaktır. Bu kanlı ve sinsi oyunun asıl amacı aziz milletimizi tahrik ederek kardeş kavgası çıkarmaktır. Ülkemiz üzerinde çok kirli ve sinsi bir oyun oynandığı aşikârdır.
Bu menfur saldırıları gerçekleştirenler bilmelidir ki, karanlık hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Bu saldırıları gerçekleştirenler, ipi dış güçlerin elinde olan kuklalardır. Amaçları da milletimiz arasına kin ve nefret tohumları ekerek, kardeş kavgası çıkarmaktır. Bu karanlık ve sinsi plana karşı verilecek en güzel cevap 'inadına kardeşlik, inadına birlik ve beraberlik' mesajı olacaktır. 
Olayların provoke edilmeye çalışıldığı bölgeler dikkate alındığında, ülkemiz üzerinde tehlikeli bir oyun oynandığı açıktır. Bu tehlikeli oyunun hedefi kökü bin yılı aşan kardeşliğimizdir. Bu sinsi ve kanlı oyuna karşı hepimiz uyanık olmak zorundayız. Tahriklere kapılmamalıyız. Türküyle Kürdüyle, bin yıllık kardeşliğimize uygun bir sağduyu ile hareket etmeliyiz.
Maalesef, daha önce de defalarca dile getirdiğimiz gibi, uygulanan yanlış politikalar terörü çözmek yerine daha da büyütmüş ve cesaretlendirmiştir. Çözüm süreci adeta çözülme sürecine dönüşmüştür. Terör milli bir meseledir. Bu milletin ortak dramı ve ortak acısıdır. Ortak acılar ortak kararlılıklar gerektirir. Bu süreç kısır siyasi çekişmelerin malzemesi haline getirilmemelidir.