Siyahser Mahallesi sakinlerinden Osman Ceylan, Milletvekili Lütfi Elvan ve Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’ya açık mektup yazarak önerilerde bulundu. Ceylan gazetemize yaptığı açıklamada;
“Siyahser Mahallesi tapunun dere ve Hüyük mevkiinde bulunan 49 bahçe 35 senedir şehir imar planında yeşil alan olarak Karaman halkına hizmet vermekte idi.
Sayın Milletvekilimiz Lütfi Elvan ve Belediye Başkanımız Kamil Uğurlu Bey’in üstün başarılı çalışmalar neticesinde bahçelerimiz yeşil alandan çıkarıldı. Oralara imar çalışmaları başladı diye çok sevinmiştik. Belki burada uygulanmak istenen bin metrekarelik turizm alanı projesi çok iyi bir proje olabilir ama buradaki insanların bahçeleri 3 bin metrekare ve 6 bin metrekarelik küçük bahçelerdir. Yüzde 40 DOP çıktıktan sonra 1800 m2 ile 3600 m2 alanlar oluşacak. Bunlarda hep hisseli tapulardır. Tapu sahiplerinin hiçbiri buralarda turizm tesisi kuracak maddi güçte olmayan fakir insanlardır. Çoğunun işi aşı ve eşi olmayan insanlarla dolu güçlünün güçsüzü ezdiği bir ortam oluşacak. İzale, şuur davalarla güçsüzler buralardan kovulacaktır.
Sayın Milletvekilim, Sayın Belediye Başkanım ve Sayın Meclis Üyeleri, Sayın İmar Komisyonunda görevli değerli arkadaşlar, sizler Karaman halkı adına karar vericiler olarak buradaki insanların yeşeren ümitlerini hayallerini kırmadan, dökmeden öyle bir karar vermelisiniz ki bu insanlar sizlere daima sevgi ve saygı duysunlar. İnsanlar eserleri ile yaşarlar. Devlet vatandaşına işkence yapmaz. Bizim arsaların devamı olan Konya Mersin karayolu üzerindeki arsalar ile aynı mahalle Siyahser Mahallesinde uygulanacak olan emsalin 1,5 olması bizim bahçelerde bizim bahçelerde uygulanacak olan emsalin ise 3 bin m2’lik bir parselde birisi 4 bin 500 m2 kapalı olan diğeri ise 1200 m2 kapalı alan kullanması 150 m2 bir inşaat alanı düşünüldüğünde biri 30 daire diğeri ise 8 daire yapabiliyor. Burada adaletsizlik, eşitsizlik, haksızlık yaratacağından bizim bahçelerde de uygulanacak olan emsalin 0/40’dan 1,5 olarak düzeltilmesi Mersin Konya yol boyunca iyi bir görünüm yaratacaktır.
Yukarıda insanlar eserleri ile yaşarlar demiştik. Konya’yı Konya yapan Ahmet Hilmi Nalçacı gibi sizlerin de isimlerini buralarda yaşatalım, ”dedi.