Konuşmasında İnfertilite (kısırlık) ile ilgili ve AK Parti iktidarında yapılan çalışmalar hakkında ilgili bilgi veren ve 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutlayan Şeker konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kısırlık yani İnfertilite sebep olan hastalıklardan inmemiş testis, genetik ve hormonal nedenler, bebeğin anne karnına düşmesiyle birlikte başlayan aile hekimlerindeki sıkı takip, doğum sonu ve bebeklik döneminde de kontroller, muayeneler ve aşılarla devam etmektedir. Bütün bunlar hastalıkların tespitini, dolayısıyla da tedavi başarısını artırmıştır. İnfertilite sebebi diğer hastalıkların tedavisi çocuk cerrahisi, üroloji, kadın hastalıkları ve doğum gibi ilgili kliniklerde yapılmaktadır.

 Obeziteyle ilgili aile hekimleri, persentil takipleriyle kendine bağlı nüfusu takip etmekte, gerekli önlemleri vatandaşlarımızla birlikte almaktadırlar.

Ayrıca seçim bölgem Karaman'da İl Sağlık, İl Gençlik ve Spor ve İl Millî Eğitim Müdürlükleri ortak bir çalışmayla obez çocukların tespiti, doktor kontrolü, diyetisyen ile ailenin ortaklaşa düzenlediği diyet menüleri ve Gençlik Spor hocaları nezaretinde sevdiği sporları yaparak, düzenli bir takiple sağlıklı yaşamı hayat tarzı hâline getirmek üzere özel projeler yapmaktalar.

Sigarayla mücadelede Türkiye, Dünya Sağlık Örgütünden ödüllü ve örnek bir ülkedir.
Uyuşturucu madde, alkol ve sigarayla ilgili mücadele de yine en çok iktidarımız döneminde yapılmaktadır. Uyuşturucu bağımlılığı ve yeni bağımlılık türlerinin araştırılarak bağımlılığın nedenlerinin ve alınacak tedbirlerin tespiti amacıyla Meclis araştırması komisyonu kurulmuş, bununla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Yine Başbakan Yardımcımız Sayın Recep Akdağ'ın başkanlığında oluşturulan Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu çalışmalara başlamıştır. Tüm bağımlılıklar mercek altına alınmış, çalışmalar devam etmektedir.

İnfertilite tedavi merkezleriyle ilgili ülkemizde an itibarıyla tıp merkezi bünyesinde 4, müstakil 30, özel hastane bünyesinde 71, üniversite bünyesinde 36 ve kamu bünyesinde 14 olmak üzere, toplamda üremeye yardımcı tedavi merkezi sayısı 155'e ulaşmıştır.

23-40 yaş arasında tüp bebek tedavisi, vatandaşımızdan alınan az bir katkı payıyla yapılmaktadır. Canlı doğumlar için sorun teşkil eden çoğul gebeliklerin azaltılmasıyla ilgili birden fazla embriyo nakli için kriterler tespit edilmiştir. Tüp bebek başarı oranlarının düşmemesi için ise deneme sayısı 2'den 3'e yükseltilmiştir.

Sonuç olarak, infertilitenin sebebinden tedavisine kadar Hükûmetimiz, sağlıklı bebek sahibi olma ve sağlıklı nesiller yetiştirme adına gereğini yapmaktadır.” dedi.