Hatuniye Medresesi’nde düzenlenen serginin açılışına, AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Bayır, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş, SGK İl Müdürü Serdar Fındık, Sağlık İl Müdürü Adnan Kurşun, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sergide açılış konuşması yapan AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan: “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 27 Mayıs ilk askeri darbedir. 1950 yılına kadar milletimizin milli ve manevi değerlerine karşı mücadele içerisinde olan CHP tek iktidarı, baskıcı döneminin sonunda 1950 yılında milletin ve vatanın sevdalıları, milletin vatan için görev almış Adnan Menderes ve arkadaşları iktidara geldi. Adnan Menderes, iktidara geldikten sonra milletin milli ve manevi değerlerine savaş açan zihniyetin uygulamalarına son verdi. En önemli başta gelen uygulamaları Türkçe ezanı ortadan kaldırarak tekrar Ezan Ezan-ı Muhammedî’yi yürürlüğe koydular ve milletimizin, vatanımızın hizmetkarı oldular. Bunu istemeyen bu zihniyet, 1960 yılında ilk askeri darbesini yaptı ve bir avuç vatan, millet aşkıyla yanan, vatan, millet davasına seferber olmuş Adnan Menderes ve arkadaşları yine vatan için bedel ödediler. Biz darbeyi unutmadık, unutturmayacağız inşallah. Bunun için burada bu programı yapmış bulunmaktayız. Tabi bu ilk darbeydi bununla kalmadı. 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan ve en sonra 15 Temmuz darbeleriyle milletimiz yüz yüze kaldı. 15 Temmuz’da Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletimiz, darbecilere karşı ayağa kalktı, sokağa indi, meydanları doldurdu ve darbecileri inşallah ilelebet bu hederlerine ulaşmamaları için gerekeni yaptı ve darbe dönemini de ilelebet kapattı” dedi. 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılar, Türkiye Cumhuriyeti tarihine ilk askeri darbe olarak kayıtlara geçen 27 Mayıs darbesi konu alan resimlerinin bulunduğu sergiyi gezdiler.