AK Parti Karaman Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi’nde mevcut Başkan Mustafa Atabay yeniden başkan seçildi.

AK Parti Karaman Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleşti.

Kongre, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın yanı sıra AK Parti Düzce Milletvekili ve İç Anadolu Bölge Koordinatörü Fevai Arslan, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Er, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, dernek yöneticileri, AK Parti Karaman Teşkilatı ve AK Partiye gönül veren vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Katılımın yoğun olduğu kongrede konuşma yapan AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, AK Parti davasının kardeşlik davası olduğunu ifade ederek, “AK Parti davasının nasıl bir kardeşlik davası olduğunu bakanların ikinci planda olduğunun en güzel göstergesiyle görüyoruz. AK Parti öyle ki bazen görev verilir bazen alınır, bunu birçok kere bakanlarımızda, parti genel merkezindeki başkanlarımızda, hatta başbakanımızda bile gördük. Ama buradakilerin hiç birisi asla ötekileştirme olmadan gönül değişiminin en güzel şekilde yapıldığı bir öncekinde görevden alınan kardeşimizin bir sonrakinde yüksek görevlere gelebildiği bir partiyiz. Burada amaç hep birlikte bütün olabilmek, bir olabilmek, iri olabilmek, diri olabilmek ve hep beraber Türkiye olabilmek sevdası.

Karaman’da bunu çok iyi gördük. Önceki vekillerimizin ve şimdi bizlerin bayrağı teslim alarak Karaman’da yükseklere çıkarmak için tüm dava kardeşlerimiz ile çalıştık. Gelecek yıllarda Türkiye’nin örnek gösterilen bir Karaman’ın inşası devam ediyor. Turizmden sağlığa, milli eğitimden ulaştırmaya kadar her alanda kalkınmanın önder olacak bir ile hep beraber çaba sarf ediyoruz. Bunların hepsi el birliği, iş birliği ile yapılıyor. Bu hizmeti verenlerden, şu anki yönetimi devreden kardeşlerimizden, ilçe ve il yönetimindeki kardeşlerimizden ve geçmiş dönemdeki kardeşlerimizden Allah razı olsun.” dedi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Er’de yaptığı konuşmada; “Bizler teşkilatlar olarak ülkemizin şuandaki jeopolitik konumu ve sebebiyle büyük badireler atlattığı şu dönemde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yükünü en azından hafifletmek için mücadele edeceğiz ve gayret edeceğiz. Teşkilatlar olarak Karaman ve Ülkemiz için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bugüne kadarda bu çabayı sarf eden teşkilatlarımıza ve dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Son olarak sahnede konuşma yapan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, birlik beraberlik içerisinde daha güçlü yola devam ettiklerini söyleyerek, şunları aktardı;

“Elbette önümüze engeller çıkarıyorlar. Engel üstüne engel koyuyorlar. Bu olayı biz 2002 yılından buyan yaşıyoruz, yaşadık belki bundan sonraki süreçte de yaşayacağız. Neler neler yaptılar. Darbe girişimlerimi, parti kapatma kararlarımı, o yöndeki girişimlerimi neler nelerle karşılaştık. Bunların her birini sizlerle birlikte aştık. Evet bugünde bazı sıkıntılar yaşayabiliriz. Ama bizim ülkemiz güçlü bir ülke. Biz sizlere güveniyoruz. Milletimizin o güçlü iradesi ve kararlılığı olduğu müddetçe biz büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar yolumuza çıkan çetelerden asla korkumuz olmadı. Tehditlerden korkumuz olmadı. Modern Mostmodern her tülü darbe girişimine hiçbir zaman pabuç bırakmadık. 15 Temmuz’da işgalcilere karşı, FETÖ’cü darbeci hainlere karşı millet olarak destan yazdık. Millet iradesini hiçe sayıp Türkiye’yi işgal planı yapanların tuzaklarını boyunlarına geçirdiniz sizler yaptınız. Onun için bu millet büyük bir millettir. Bu millet istiklaline aşık bir millettir.  Bu millet Allah’ın izni ile geleceğine gölge düşürmedi, düşürmeyecektir. İktidara geldiğimiz günden bugüne kadar geceli gündüzlü sizler için çalıştık, milletimiz için çalıştık. Milletimizin isteği ne ise o isteği yerine getirmek için elimizden gelen her türlü gayreti yaptık. Ve bugüne kadar ağzımızdan ne çıkmışsa ne söz vermişsek her birini teker teker yerine getirdik. Hep birlikte sizlerle beraber bu ülkeyi işgalcilerden kurtardık. Bu ülkeyi bölünmekten kurtardık. Sizler aslında ikinci bir Kurtuluş Şavaşı mücadelesi verdiniz. Tarih bunu yazacak. Sizin bu mücadelenizi yazacak. Onun için sizlere ne yapsak azdır diye düşünüyorum. Onlarda güçlü bir şekilde mücadelesini sürdürecek.”

Karaman yatırımlarından da bahseden Elvan, kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerini sona erdirdi.

Kongreye tek aday olarak katılan mevcut Başkan Atabay, kullanılan oyların tamamını alarak yeniden başkan seçildi.

Yönetim Kurul Üyeleri Asil

  1. Mustafa Atabay (Başkan)
  2. Mustafa Yangöz
  3. Recep Ankaralı
  4. Mustafa Gülcan
  5. Halil Kavurgacı
  6. Ali Bozkurt
  7. Hüseyin Erdoğdu
  8. Ayşe Taşol
  9. Ömer Yılmaz
  10. Adem Emir
  11. Ömer Özden
  12. İlyas Uysal
  13. M. Sami Şahin
  14. İbrahim Berk Günay
  15. Durmuş Ali Şahin
  16. Belya Bilgin
  17. Gülser Dinç
  18. Mehmet Akif Akbaş
  19. Adem Tanju Tamaç
  20. Fadim Gevrek
  21. Halime Çatak
  22. Emişe Gönenç
  23. Osman Ünüvar
  24. Abdullah Konukseven
  25. Mehmet Sezen

Yönetim Kurul Üyeleri Yedek

  1. Yakup Coşgun
  2. Ahmet Uslu
  3. Ahmet Kayapınar
  4. Ali Canmaya
  5. Bülent Ermut
  6. Cengiz Avcı
  7. Vali Sezer
  8. Şevket Karakaş
  9. Mustafa Kılınç
  10. Cem Dişci
  11. Osman Avcı
  12. Hıdır Yaşar
  13. Yonis Yurdakul