Saadet Partisi Karaman İl Başkanlığı 30 Ekim Pazar günü yapılacak 6. Büyük kongre hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Saadet Partisinden yapılan açıklama şöyle;

“Ülke olarak bir yandan 15 Temmuz hain FETÖ saldırılarının izlerini kapatmaya çalışırken, diğer yandan maalesef terör olayları devam etmekte, her gün yüreklerimize kor, ocaklarımıza ateş düşmektedir. Bununla birlikte Fırat Kalkanı, Musul ve Başika operasyonları ile de fiilen çatışmalar devam etmekte, Türkiye yavaş yavaş bataklığa, yani büyük bir savaşın içine itilmektedir. İslam coğrafyası, Cezayir, Tunus, Mısır, Filistin’den tutun Arakan, Pakistan, Doğu Türkistan’a kadar BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) kapsamında kan gölüne çevrilmiştir. Müslümanlar katledilmektedir.

Irkçı Siyonizm, Kapitalizm Dünya genelinde bütün bu vahşetleri organize ederken Türkiye’mizde de boş durmuyor. Bir yandan Ülke insanımızı ucuz polemiklerle oyalarken öte yandan Ahlaki çöküntüyü, Manevi boşluğu, Sosyal buhranları körüklüyor, Ekonomiyi dar boğaza sürüklüyor.

Biz Milli Görüşün tek siyasi temsilcisi Saadet Partisi olarak “Önce Ahlak ve Maneviyat” diyoruz. Çünkü bütün bu sorunlar bu düstur ile çözülebilir. Ahlaklı bir toplum her alanda ahlaka uygun hareket eder, Maneviyatı kuvvetli bir toplum her işini Kur’an Kerim’e ve Sünnete göre yapar ve böylelikle en ağır kasırgaya bile direnebilecek gücü o topluluğa Rabbimiz verir.

Bundan dolayı Türkiye’nin son 50 yıllık siyasi hayatının en önemli aktörü olan Milli Görüş’ün son siyasi partisi olan Saadet Partisi olarak Genel Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Kamalak önderliğinde, her an “Önce Ahlak ve Maneviyat” ilkesi ortaya koyduk. Bu ilke çerçevesinde yapıcı siyaset yürüttük. Bu bundan sonra da böyle devam edecektir.

Malumunuz üzere Saadet Partisi olarak 30 Ekim Pazar günü  "Çelikleşme ve Yeni Hamle Kongresi" diye tanımladığımız 6. Büyük kongremizi icra edeceğiz. Bu kongremizde Genel Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Kamalak aday olmayacaktır. Biz Karaman İl Başkanlığı olarak kendisine yaptığı hizmetlerden dolayı, Kur’an Kerim’in hükmüne ve Peygamberimizin(S.A.V.) sünnetine aykırı bir harekette bulunmadığından dolayı teşekkürü bir borç biliyoruz. Allah(C.C.) kendisinden razı olsun.
Saadet Partisi olarak Peygamberimizin(S.A.V.) sünneti olan istişareyi her işimizden önce mutlaka uygular ve buna göre karar alırız. Bu kongre sürecinde de geniş katılımlı bir istişare yapıldı ve bu istişareler sonucunda Yüksek İstişare Kurulumuz Saadet Partisinin Genel Başkan’ının Temel Karamollaoğlu bey olabileceği yönünde karar almış ve Temel Karamollaoğlu bey “Çelikleşme ve yeni hamle kongresinde” tek liste ile Genel Başkan adayımız olmuştur.

Saadet Partisi Karaman İl Başkanlığı olarak “Çelikleşme ve Yeni Hamle Kongresine katılmak üzere 29 Ekim Cumartesiyi 30 Ekim Pazara bağlayan gece saat 00:00’ da hareket edeceğiz. Kongreye katılmak isteyen bütün Milli Görüşçü kardeşlerimizi bekliyoruz. Kongreye katılmak isteyen kardeşlerimiz 05057767691’i arayarak kayıt olabilirler.”

TEMEL KARAMOLLAOĞLU KİMDİR?
Aslen Sivas’ın Gürün ilçesinden olup 1941 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve ortaöğrenimini çeşitli illerde tamamladı. 1960’da burslu olarak gittiği İngiltere’de Manchester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Enstitüsü, Tekstil Teknoloji Bölümünden 1964 yılında mezun oldu. 1967 yılında aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı.
 
Aynı yıl Türkiye’ye dönerek Sümerbank’ta proje mühendisi olarak işe başladı. 1967’de Devlet Planlama Teşkilatında uzman olarak görev aldı. 1967 – 72 yılları arasında DPT’de Tekstil Sektör uzmanı olarak çalıştı. 

Askerlik hizmetinden sonra iki yıl özel sektörde çalıştı. 1975’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürü olarak görev yaptı. 1977 yılında Milli Selamet Partisinden Sivas Milletvekili seçildi. Parlamento çalışmalarında KİT Komisyonu Üyeliği yaptı ve Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi olarak Türkiye’yi temsil etti. 1978’de Parti Genel Kurulu Üyeliğine seçildi. 

1980 askeri müdahalesinden sonra 1987 referandumuna kadar aktif siyasetten uzak kaldı. 1980’lerde bir müddet özel müşavirlik yaptı ve daha sonra bir tekstil firmasında Genel Müdürlük ve Koordinatörlük görevlerinde bulundu.
Referandumla birlikte politik hayata geri döndü ve Refah Partisi Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi. 1989 yılında Sivas Belediye Başkanlığına seçildi. Bir dönem Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 1994 Mahalli İdareler Seçimlerinde aynı ilde yeniden Belediye Başkanı seçildi. Bu dönemde Şehircilik ve Belediyecilik hizmetlerinde örnek bir çalışma sergiledi. Belediye Başkanlığı döneminde Sivas’ın ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınması maksadıyla pek çok iktisadi ve sosyal faaliyetlerin organizasyonunu yaptı.

1995 Genel Seçimlerinde Refah Partisinden Sivas Milletvekili olarak Parlamentoya girdi. Bu dönemde NATO Parlamenter Asamblesi Üyesi olarak görev yaptı. Aynı dönemde Refah Partisi Grup Başkanvekilliğine seçildi. Bu görevini Refah Partisinin kapatılmasına kadar sürdürdü. 

Refah Partisi’nin Anayasa Mahkemesince kapatılmasından sonra Fazilet Partisine katıldı. 1999 seçimlerinde Sivas’tan yeniden Milletvekili seçildi. Bu yasama döneminde NATO Parlamenter Asamblesi Üyeliği devam etti. Mayıs 2000 tarihinde yapılan Saadet Partisi kongresinde Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

İyi derecede İngilizce bilen Karamollaoğlu, evli ve 5 çocuk babasıdır.