Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları 73 gündür grevde olan Süperpak işçilerine destek vermek için ziyarette bulundu.

Ziyarette konuşan Selüloz-İş Sendikası Süperpak Ambalaj çalışanı ve Baş Temsilcisi Mehmet Akgül; “Grev bizim için bir amaç değil, haklarımızı alabilmek için başvurduğumuz bir araçtır.” dedi.

İnsanca yaşamak istediklerini söyleyen Akgül; “Talebimiz arabalar, evler, yatlar, katlar değil. Sadece yarını düşünmeden, kimseye muhtaç olmadan çalışmamızın karşılığını almak ve evimizde tüten ocağı söndürmemek istiyoruz. Bize sıfır zam dayatıldığı sürece, taleplerimiz karşılanmadığı sürece haklı grevimizi sürdüreceğiz.

İşçiler öncelikli olarak maaşlarına net 380 lira (ortalama yüzde 23) zam talep ediyor. İşçiler gece zammının 50 kuruştan 70 kuruşa, yılda iki defa ödenen erzak yardımının 85 liradan 115 liraya, yıllık izin harçlığının 150 liradan 190 liraya, bayram yardımlarının 200 liradan 240 liraya, aylık ödenen yakacak yardımlarının da 65 liradan 80 liraya çıkarılmasını istiyor.

Bu sözleşmede ilk defa gündeme getirilen maddeler de var. Bu taleplerin arasında yıllık 4 liralık kıdem zammı ve yıllık 200 lira giyim yardımı bulunuyor. Siparişlerdeki düşüklükleri öne süren patron temsilcileri ise işçilerin bu taleplerine karşılık sıfır zam ve 2 yıl boyunca çalışma garantisi veriyor. Bizler bu ağır çalışma şartlarında hakkımız olanından fazlasını istemedik. Bizimle ortak payda da buluşmadıkları süre zarfında hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Grevin başından beri bize desteklerini esirgemeyen bizimle omuz omuza haklı mücadelemize destek veren Cumhuriyet Halk Partisi'ne teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.