Şeker, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 5. yıldönümünü Milletçe birlik, beraberlik ve gururla kutlamanın onurunu yaşıyoruz.

15 Temmuz, ülkemiz için istiklal ve istikbalimiz için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Milletimiz 15 Temmuz destanı ile milli iradesinin hiçbir zaman rehin alınamayacağını, istiklal ve istikbalinden hiçbir zaman asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiş ve bu önemli gün, demokrasinin ve demokrasiye inananların bayramı olarak tarih sayfalarına altın harfler ile nakşedilmiştir.

15 Temmuz destanı, birliğimize kasteden hainlere karşı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük cesareti ve Aziz Milletimizin basiretiyle kazandığımız en şanlı direniş zaferidir.

Millet olarak bundan sonra da istiklal ve istikbalimiz için kanımızın son damlasına kadar mücadele ederek, ülkemize kasteden tüm hainlere karşı şehit kanları ile sulanan bu aziz vatanı asla ve asla teslim etmeyecek her zaman ve her şartta aynı inanç ve kararlılıkla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük Türkiye için çalışmaya canla başla devam edeceğiz.

15 Temmuz, Aziz Vatanımıza ve necip Milletimize yapılacak her türlü ihanetin ve darbe teşebbüsünün her zaman ve har şartta çok şiddetli bir şekilde karşılık bulacağının ve asla karşılıksız kalmayacağının dosta düşmana gösterildiği büyük gündür. Bu direniş ruhu Milletimiz var oldukça ilelebet canlı kalacaktır.

15 Temmuz'u asla unutmayacak ve asla unutturmayacağız. Tarihimizde yaşanan bu en kanlı darbe teşebbüsüne karşı canları pahasına mücadele ederek ülkesine, devletine ve demokrasisine sahip çıkan Aziz Milletimize en derin şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi tanklara, uçaklara ve silahlara karşı göğsünü siper ederek ölümü öldüren yiğit evlatlarımızı, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Gazi kardeşlerime de en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Allah (C.C) hepsinden razı olsun.” dedi.