Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, İl genelinde yürüttüğü Ramazan ziyaretleri sırasında kronikleşen birçok sorunla da yakından ilgileniyor.

Gündüz Karaman çarşı merkezinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek yapılan yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunan Elvan, dün gece Urgan’daki vatandaşlarla bir araya geldi. 


Milletvekili Lütfi Elvan, yaklaşık bir sene önce Güçler ve Çimenkuyu köylerine gittiği sırada bu köylerden gelip Urgan Boğazın mevkiinde besicilik yapan vatandaşlarımızın talep etmeleri halinde İl Özel İdaresi tarafından bu köylerimizde imar çalışmaları yapılacağını, köy tüzel kişiliğine tahsis edilen arazilerin muhtarlıklar tarafından hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza tahsis edilebileceğini dile getirmiş ve bu konuda İl Özel idaresinden bir çalışma yapmasını istemişti.
Elvan,  hayvancılık konusunda ciddi bir potansiyele sahip bu bölgenin bir süre sonra hızla gelişen Karaman şehrinin ortasında kalacağını, bunun da birtakım sorunlara yol açacağını belirtmişti. 

Elvan, 300 den fazla hanenin bu bölgede hayvancılıkla uğraştığını, günde yaklaşık 35-40 ton civarında süt üretiminin sağlandığını belirterek, hayvancılık denince Urgan bölgesinin akla geldiğini belirtti. Besicilikle uğraşan bu vatandaşlarımızın daha iyi ve uygun şartlarda bu işlerine devam etmelerinin Karaman’ın ekonomisine de ciddi katkılar sağlayacağına vurgu yaptı.

Karaman’da hayvancılığın daha da geliştirilmesinin önemine değinen Elvan, bu konuda kendisine iletilen hertürlü talep ve projenin bugüne kadar destekçisi olduğunu bundan sonrada olacağını sözlerine ekledi. 

Bugüne kadar sorunları ile kimsenin yeteri kadar ilgilenmediğini belirten bölge sakinleri kendileri ile bu derece yakın ilgilenen Lütfi Elvan’a minnet duygularını ifade ettiler.

Elvan, belediyenin imar planı çalışmaları konusunda da Urgandaki vatandaşların birtakım kimseler tarafından yanlış yönlendirildiği bilgisi üzerine vatandaşlarımızın aklı selimle hareket etmesini istedi. Vatandaşların eksiksiz ve doğru bilgilendirilmesi konusunda yetkilileri uyaran Elvan, dile getirilen her hususun takipçisi olacağını, imar konusu başta olmak üzere hangi konu olursa olsun hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmeyeceğinin altını özellikle çizdi.