Erkabaktepe, açıklamasında, “Niye size azamisinden neden bize asgarisinden.
Bu günlerde yine asgari ücret pazarlıkları başladı. Başlamasına başladı da yine çalışana ücretlerin en asgarisi üzerinde ücret verilmesi için çetin pazarlıklar yapılıyor sanırsın ki Lozan barış anlaşmaları veya Montrö anlaşması imzalanacak. Ey iktidar sahipleri çalışanınıza geçinebileceği bir ücret vereceksiniz o kadar. Sizin çalışanlarınız çok kanaatkârdır azda olsa şükretmesini bilen insanlardır sizler gibi rabbena hep Bana demezler. Sizlerde çalışanlarınızın bu güzel meziyetlerini siyasi çıkarlarınıza alet etmeden açıklanan açlık sınırında değil bari yoksulluk sınırında bir ücret açıklayın ki çalışanlarız aç değil bari yoksul olsunlar. Hoş bu ekonomik şartlarda açıklayacağınız ücretler belki bir ay anca idare edecek öbür ay yine açlık sınırına dönülecektir ama yine de sizden geçinebileceğimiz bir ücret talep ediyoruz.
Diğer bir talebimiz de asgari ücretin üzerindeki vergileri kaldırılması ve o vergi oranlarının çalışana iade edilmesidir.
Asgari ücretten vergi almak zalimliktir diyen bir cumhurbaşkanımız var ama nedense 20 yıldır aynı zalimliği kendileri de uygulamaktadır verdiğiniz sözlerde durmanızı istirham ediyoruz. Sizden milli görüş hükümetlerinde asgari ücret e verilen zam oranlarını beklemiyoruz o oranları siz hayal bile edemezsiniz biliyoruz bari o oranların yarısını bari çalışanlara veriniz.
Biz saadet partisi olarak inanıyor ve vaadimiz olsun ki bu necip halk bizi tekrar iktidara getirdiğin de daha önceleri fırsat elimize geçtiğinde yaptığımız gibi işçinin çiftçinin sanayicinin memurun bütün toplum katmanlarının memnun olacağı bir iktidar vadediyoruz. Ve muhalefet partisi olarak her zaman ezilenlerin sesi soluğu olacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın
Belirlenecek asgari ücret in insan onuruna yakışır bir ücret olması temennisi ile gözü kulağı asgari ücret tespit komisyonunda olan işçi kardeşlerimi saygı ile selamlıyorum.” dedi.