Şahin, konuyla ilgili şunları kaydetti. Konya Milli Görüş’ün kalesidir. Milli Görüş çadırının orta direğidir. Merhum Erbakan Hocamız Milli Görüş hareketini Konya’dan başlatmış ve dalga dalga büyütmüştür.

O yüzden Konya’nın Milli Görüş tarihinde ve Türkiye toplumunun hafızasında farklı bir karşılığı vardır. Maneviyatçı ve mukaddesatçı partiler son mitinglerini burada yapmaya özen gösterirler ve adeta seçim öncesi bu son mitingler seçimler hakkında insanlara bir ipucu vermektedir.  Büyük Konya mitingimizin Milli İttifak çatısı altında eşi görülmemiş bir tarihi miting olacağını tahmin ediyoruz. (Miting, 5 Haziran 2015 Cuma Saat :17:00 Konya şehir meydanı… Karamanda Aktekke Meydanından Saat: 13:30 otobüs kalkacaktır.)

Konya miting ve yürüyüşleriyle de toplumsal hafızamızda yer etmiştir. 6 Eylül 1980 Kudüs yürüyüşü herkes tarafından bilinir. Konya adeta Anadolu insanının sağduyusu ve vicdanıdır.  Bütün zulümler haksızlıklar cevabını Konya meydanlarından alır. Konya’da son yapılan Saadet Partisi sevgi yürüyüşü de tüm ülke seçmeni üzerinde farklı bir atmosfer oluşturmuş camiamıza coşku katmıştır. Medyada yer alan ifadelere göre son yılların en kalabalık en gösterişli ve organizeli yürüyüşlerinden biri olduğu anlaşılmaktadır. Bu da Milli İttifaka Saadet Partisine olan teveccühü gösteriyor. İnşallah Konya mitingimize seçim havası, zirve yapacak ibreyi lehimize çevirecektir.   

Cumartesi günü saat 13:30 da Karaman’ımız da parti olarak sevgi yürüyüşü gerçekleştireceğiz.