"Türkiye'de kanı durduracak olan her türlü girişime, teşebbüse destek vermeye hazırız" dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak,

"Türkiye'de kanı durduracak olan her türlü girişime, teşebbüse destek vermeye hazırız" dedi.

Kamalak, Anadolu Gençlik Derneği'nin düzenlediği eğitim toplantısına katılmak için geldiği Karaman'da, partisinin il binasında düzenlediği toplantıda, terör meselesinin Türkiye'nin başını ağrıtan çok önemli bir sorun olduğunu söyledi.

Şu an İmralı ile yoğun şekilde bu sorunun çözümü konusunda bir süreç yaşandığını belirten Kamalak, "Türkiye'de kanı durduracak olan her türlü girişime, teşebbüse destek vermeye hazırız. İmralı'dan barış çıkmaz. Her şeyden önce hukukumuza göre hapisteki bir kimsenin irade özgürlüğü yok zaten. Yapmış olduğu sözleşmeler bile geçerli değil. Ben Öcalan'ın terör örgütüne hakim olduğunu da düşünmüyorum" diye konuştu.

"Terörü gerçekten durduracaksanız terörü gerçekten doğuran sebeplere inmek lazım. Bataklığı kurutmadan sivrisinekle mücadele etmek tam anlamıyla sonuç vermez" diyen Kamalak, hükümetin yeni Anayasa yapılması için çalıştığını fakat bir anayasa yapamayacağını dile getirdi.

Kamalak, şunları kaydetti:

"Atatürk milliyetçiliğinden bahsediyorlar. Samimiyseniz, gelin gerçekten Atatürkçüysen, Atatürk'ün ilk anayasasını kabul edelim. 1924 Anayasasını. Var mısınız- Oraya gelince 'yok' diyorlar. O anayasada bu milleti birleştiren temel unsur vardı. İslam. Onu dışladıkları müddetçede bu birliği sağlayamazlar. Gelin temelde buluşalım. Bu milleti bin küsur yıl ayakta tutan değerler neyse orada buluşalım."