24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekilliği Seçim sonuçları Karaman’da netleşti. Sonuçlara göre, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser ile Cumhuriyet Halk Partisi’nden İsmail Atakan Ünver meclise girdi.

PARTİLERİN KARAMAN MİLLETVEKİLLERİNİ TANIYALIM

RECEP ŞEKER KİMDİR?

Recep Şeker, 2 Ekim 1972 yılında Karaman'da doğdu.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Okulu'ndan mezun olduktan sonra, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İşletme alanında yüksek lisans yaptı.

Şırnak'ta sağlık ocağı hekimi, Afyon Sandıklı Devlet Hastanesi'nde hekim, Karaman Devlet Hastanesi acil hekimi olarak çalıştı.

26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili olarak seçilen Şeker, KAİMDER kurucu yönetim kurulu üyeliği, İlim Yayma Cemiyeti Karaman şubesi kurucu başkan yardımcılığı, Memur-Sen, Sağlık-Sen üyeliği, Karaman Tabip Odası onur kurulu üyeliği ve Karaman Tabip Odası yönetim kurulu üyeliği, KARAHDER kurucu yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 27’nci Dönem Milletvekilliği adaylığını da koyan Şeker, seçimlerin ardından tekrar AK Parti’den Karaman Milletvekili seçildi.

Recep Şeker, orta seviyede Arapça ve İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

SELMAN OĞUZHAN ESER KİMDİR?

20.01.1983 tarihinde Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Karaman’da tamamladı. Hukuk Fakültesi mezunudur. Hala avukatlık görevini sürdürmektedir.

Selman Oğuzhan Eser, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Adalet ve Kalkınma Partisi Karaman Milletvekili adayı oldu. Eser, 24 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti’den Karaman Milletvekili oldu.

Eser, Evli ve 2 çocuk babasıdır.

İSMAİL ATAKAN ÜNVER KİMDİR?

1974 yılında Karaman'da, doğdu. . İlkokulu ve ortaokulu Karaman'da, liseyi Konya Veteriner Sağlık Meslek Lisesi'nde yatılı olarak tamamladı. Yükseköğrenimimi Anadolu Üniversitesi Veteriner Sağlık On lisans Programı ve sonrasında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yaptı. Şırnak/Beytüşşebap İlçe Tarım Müdürlüğü'nde 3 yıl, Karaman Tarım İl Müdürlüğü'nde 10 yıl olmak üzere toplam 13 yıl memuriyet hayatı oldu. 2004 yılında istifa ederek memuriyetten ayrıldı ve daha sonra avukatlık stajını tamamlayarak Karaman Barosu'na bağlı olarak avukatlık mesleğine başladı. Bir dönem, Baro Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 2 dönem CHP İl Başkanlığı yaptı. Ünver, 27’nci Dönem Milletvekili seçimleri için İl Başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili adayı oldu. 24 Haziran seçimlerinin ardından CHP’den Karaman Milletvekili oldu.

Ünver, Evli ve bir çocuk babasıdır.