Karaman ülkü Ocakları Başkanı Kemal Karabüber konyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında MHP üzerinden yapılan açıklamalara sert cevap verdi. Başkan Karabüber açıklamasında;''

Türkiye, önümüzdeki yerel seçimlere yaklaşırken , Milliyetçi Hareket Partisi’ne yönelik saldırılar, belirgin şekilde artış göstermiştir. Partimize ve camiamıza yönelik aşağılık saldırıların arkasında, seçimler sonrasında ortaya çıkacak sonucu tayin etme hesapları yatmaktadır. Bilinmektedir ki önümüzdeki yerel  seçimler, ülkenin geleceğine yön verecektir. MHP’nin yolunu kesmek isteyen kırk haramîler, ellerinde ne kadar silah varsa kuşanıp meydana çıkmıştır. Siyaset meydanında at izi it izine karışmış durumdadır. Türkiye’nin varlık sigortası olan Türk milliyetçilerine karşı gayri nizamî bir harp başlatılmıştır. Başta Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP yöneticileri ellerindeki devlet imkânlarını ve kaynaklarını Türk milliyetçilerinin ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin aleyhinde kullanmaktadır. Şer odakları, uluslararası güçlerin desteğini de arkalarına almışlardır. Hedef MHP’dir. Çünkü MHP milletin teveccühüne mazhar olarak yerel senimler sonrasında daha da güçlenecektir. İşte AKP, oluşacak bu tablodan endişe duymaktadır. Çünkü MHP, ihanet şebekelerinin seçim sonrası karanlık hesapları önündeki en büyük engeldir. O yüzden AKP’li yöneticiler ve işbirlikçileri, işi gücü bırakmış, MHP ve onun mensuplarıyla uğraşmaktadır.


Partimizi yıpratmaya çalışanlar, ısrarla belden aşağı vurmakta, gayri ahlâki metotları ahlâksızca kullanmaya devam etmektedir. Bizler yani ülkü ocaklıların da anlayamadığı bir şey var Gerçekten saygı duyduğumuz birkaç ağabeyimizi de kandırmış görünüyorlar ki koltuk makam mevki peşine düşmüşler. Rahmetli BAŞBUĞ um demiş ki dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgâr tayin eder.   Bizler bu oyunu gülümseyerek takip etmekteyiz. Bu yerel seçimler sonrası bu teneke,  AKP ve siz değerli sandığımız büyüklerimizin  kuyruğuna bağlanacaktır.
Şurası iyi bilinmelidir ki, AKP’nin bu kokuşmuş siyasî taktiği tutmayacak, bilakis ters tepecektir. Millet, Erdoğan’ın seçim meydanlarında sergilediği çakma milliyetçiliğe ve sahte külhanbeyliğe cevabını yerel seçimlerde verecektir.
Bu arada kamuoyuyla paylaşılması gereken bir başka hakikat daha vardır. Son günlerde internet üzerinden Ülkücü olduğunu iddia ederek partimizin içinde fikir ayrılıkları ve çekişme varmış gibi gösterenlerin camiamızla uzaktan yakından alâkası yoktur.  Bunlar, MHP’yi seçimlere girerken karıştırabileceğini, zayıf düşüreceğini sanan Ülkücü düşmanlarının tezgâhıdır. Bu kirli oyunlarla Milliyetçi Hareket’i tuzağa düşürebileceğini zanneden aklı evveller, hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Partimiz, iktidar yürüyüşüne her zamankinden daha kuvvetli bir inanç, kararlılık ve azimle devam edecektir.
Bazı zavallı siyasetçilerin ve kiralık kalem erbabının iddia ettiği gibi MHP, marjinal bir parti değildir.  MHP bugün parlamentoda yüzde 14 gibi büyük bir oranla temsil edilmektedir. Partimiz, Türk siyasî hayatında dünya durdukça var olacaktır. Ayrıca Türk milliyetçilerinin bulunmadığı bir mecliste neler olabileceği, hangi ihanet yasaların çıkarılabileceği iyi bilinmektedir. Türk milliyetçileri, Türkiye’nin geleceğinin kendi varlıklarıyla doğru orantılı olduğunun bilincindedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milletimizin son kalesidir. Bu kaleyi düşürmek için bütün işbirlikçilerin başlattığı topyekûn saldırı, boşa çıkarılacaktır.
‘Her şerde bir hayır vardır’ düsturuna inanan bir camianın mensupları olarak Türk milliyetçileri, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ‘it ürür kervan yürür’ diyerek sabırla çalışmaya devam edecektir.
Milletimizin, Türk milliyetçilerine bugün her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. Zaman, Türk milliyetçileri için şahsî kinleri, garezleri, hayal kırıklıklarını, fikir ayrılıklarını bir tarafa bırakma zamanıdır. Çünkü Türk milliyetçileri, sadece Türkiye’de yaşayan 73 milyon insanın değil, 250 milyonluk Türk dünyasının ve 2 milyarlık İslâm âleminin sorumluluğunu omuzlarında taşımaktadır. Milliyetçi Hareket, bu büyük misyonun lokomotifidir. Kendisini Ülkücü addeden, Türk milliyetçisi kabul eden herkesin bu sorumluluğa ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne sahip çıkma vaktidir. Bu tarihî ve vicdanî bir görevdir. Türk milliyetçileri, üstlendikleri tarihî misyonun şuurundadır ve bu görevi hakkıyla yerine getirecektir. O bakımdan, küçük hesaplar peşindeki şer odakları ve onları kullanan AKP iktidarının bu kervanı durdurmaya gücü yetmez, yetmeyecektir.
Ülkü Ocakları Olarak Değerli sandığımız büyüklerimize diyoruz ki Birilerinin sizleri kandırmasına izin vermeyin ve bu kepazeliğe bir an önce son verin. Bizleri ve bu kutlu davaya zarar vermeye çalışan şer odaklarının ekmeğine yağ olmayın,''dedi.