MHP Karaman Kadın Kolları tarafından Karadağlı restoranda gerçekleştirilen toplantıya, MHP Karaman İl Başkanı Av. Oktay Yılmaz, MHP Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı, MHP Karaman Kadın Kolları Başkanı Öznur Çimen ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Karaman MHP Kadın Kolları Başkanı Çimen: “Bugün bu salonda bir araya gelen kadınlar olarak kendimizin ortak problemi sanıyorum ki kadınların sosyal hayatta ve yönetimde yeteri kadar temsil edilememesi, yönetimde fikir ve düşünce projelerinden yararlanamamasıdır.  Hepimizin ortak fikri bu değil mi? Kadın olarak projelerimizin değer görmesini istiyoruz. Fikirlerimizin alınmasını istiyoruz. Siyasette bizde varız demeyi istiyoruz. Kirli siyaset istemiyoruz öyle değil mi? Nasıl ki bizim kendi evimiz, yuvamız varsa. Karaman’ı da evimiz, yuvamız gibi görürsek Karaman şehri çok güzel olacak inşallah. Unutmayın yuvayı dişi kuş yapıyor. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Şehrimizi daha güzel, daha iyi çalışmaların yapılmasını en kolay ve en akıcı yolu bizce kadınlara yer verilmesi. Biz kadınlar olarak Karaman şehrimizi biz kadınlar olarak erkeklerin ürettiğini yiyerek değil biz kadınlar olarak kendimiz çalışma, üretme, haz almak, para harcamak istiyoruz değil mi? İşte bu fikrimize değer verecek diye değerli başkan adayımızın kapısını sıkça çalacağıma sizlere söz veriyorum.

Partimizin Kadın Kolları Teşkilatı olarak bize düşen görev kapı kapı dolaşıp misyonumuzu ve vizyonumuzu güzel şekilde anlatabilmektir. Belediye başkan adayımızın güzel projelerini Karaman halkına duyurabilirsek bu manada daha çok başarılı olabileceğimizi düşünüyorum. Şunu unutmayalım bu yapılması çok zor bir iş değil. Bu işi yapmadan önce bizler okumuş kişi olarak bir adım daha öndeyiz. Bu işi bizden önce annelerimiz, bacılarımız, evde oturan ninelerimiz, bizden önce çok güzel yaptılar. Biz bu ataların torunları olarak Karamanı daha güzel bir hale getireceğimizden hiçbir şüphem yoktur. Sizleri konuşmamla çok sıkmak istemiyorum. Sizlerden bol bol dua etmenizi istiyorum. Cenab-ı Allah bizlere güç ve kuvvet versin. Emeklerimizi zahi etmesin, bol ve bereketli kılsın günlerimizi. Tekrar programa geldiğiniz ve teşrif ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

KADININ YAŞAMDA HAYATİ ROLÜ VARDIR

Kadının yaşamın her alanında hayati rolleri vardır diyen İl Başkanı Yılmaz: “Hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum 'Kadın kimdir, nedir' diye bir soru yöneltildiğinde herkes kendince anne, abla, eş veya kardeş diye tarif eder. Ancak, kadının bütün bunların yanında yaşamın her alanında hayati' rolleri vardır. Milliyetçi Hareket Partisi bu rolün bilinci ile kadına yüksek değerde önem vermiş, geleceğin inşa edilmesinde önemli bir statü atfetmiştir. Ülkücü kadrolar, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yeryüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir" sözünde verdiği mesajı benimsemiş ve kadının toplumun aynası olduğuna inanmıştır. Bu sebepten Karamanlı hanımefendilerin, her alanda sahip oldukları üstün meziyetlerin, içerisinde bulunduğumuz seçim sürecine yansımasını temenni ediyoruz.  Bir davanın bekası, bir ülkünün gerçekleşmesi ve bir mücadelenin zaferle sonuçlanması ancak o davaya gönül vermiş kadınların çokluğu ile garanti altındadır.  Karamanımızın gelecek yıllarının belirleneceği bu süreçte, hanım kardeşlerimizin söz sahibi olmasını, omuz vermesini ve bizlerle birlikte yürümesini arzu ediyoruz. Hep birlikte emek vereceğimiz süreç boyunca, Ülkücü hareketin insanı kutsal bir emanet gördüğünü, makamları da ancak insana hizmet noktasında bir araç bildiğini anlatacağız. Öte yandan Türk kadınının hak ettiği saygın yerin daha fazla temsil edilebilmesi adına Karamanlı hanımlara ilham kaynağı olacağız. Karamanlı hemşerilerimizin hakkı olan imkân ve hizmeti süratle getirmek için, kapı kapı dolaşıp zaferle aramızdaki mesafeyi kısaltacağız” dedi.

KADINLAR İÇERİSİNDE YAŞADIĞIMIZ TOPLUMUN GERÇEK BİRER AYNASIDIRLAR

Varlıklarıyla ve enerjileri ile güçlerine güç katan kadınlar içerisinde yaşanılan toplumun gerçek birer aynası olduğunu söyleyen MHP Karaman Belediye Başkan Adayı Kalaycı: “Kadın Kolları Teşkilatımız tarafından düzenlenen bu güzel kahvaltı programında sizlerle birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Varlıklar' ve enerjileri ile gücümüze güç katan hanımefendiler, içerisinde yaşadığımız toplumun gerçek birer aynası hükmündedirler. İnsanlarımızın yüzlerinin gülmesi sizin gülümsemenizle mümkündür. İnsanlarımız siz huzurluysanız ancak huzur içerisinde olabilirler. Kadınlara hak ettikleri değeri gösteremeyen, kadınlara gerekli önemi veremeyen toplumların başarılı olma şansları yoktur. Gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşmaları da mümkün değildir. Kadınlarımız hayatın içerisinde ne kadar fazla yer alırsa; iş hayatında, üretimde, eğitimde ve temsilde ne kadar çok söz sahibi olursa toplumlar o kadar huzurlu olur, başarılı olur ve geleceğe o denli güvenle bakabilir.

Bizler, şehrimizin ve insanlarımızın geleceğine yön verecek çalışmalarımızı yaparken, projelerimizi hazırlarken hep bu bilinç ve anlayışla hareket etmek zorundayız. Bizim "Üretken ve Çözüm Odaklı Belediyecilik" anlayışımızda kadınlarımız hep ön planda tutulacaktır. Kadınlarımız bizim en önemli çözüm ortağımız olacaktır. Siyaset ve yönetimde kadınlarımıza çok daha fazla alan açmak; kültürel, ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla söz sahibi olmalarını sağlamak için gerekli tüm çalışmaları ve düzenlemeleri yapmak bizim boynumuzun borcudur, kadınlarımıza karşı üzerimizdeki büyük sorumluluktur. Kadınlarımızın evlerinde ürettikleri el ürünlerinin belediyemiz aracılığı ile satılabileceği Hanımeli pazarı, Belediye Meslek Edindirme Kursları, Çok Amaçlı Lokal ve Spor Salonları inşallah yeni dönemde gerçekleştirmek istediğimiz projelerimizden bazılarıdır. Belediye kreş ve Anaokulu ile birlikte, gündüzleri çarşı pazar ihtiyaçlarınızı daha rahat görebilmeniz için çocuklarının güvenle emanet edebileceğiniz Belediye Çocuk Evi Projesini de inşallah hayata geçirerek sizlerin hizmetine sunacağız.

Engelli bireylerimiz için bu şehri tamamen engelsiz ve kolay yaşanabilir bir hale getireceğiz. Engelli çocuklarımız için faaliyete geçireceğimiz Rehabilitasyon Merkezi ve Gündüz Bakım Evi yine değerli hemşerilerimizin hayatlarını daha kolay hale getirebilecek diğer projelerimizdendir.

Sizlerle birlikte el ele, gönül gönüle vererek çok güzel çalışmalara imza atacağımıza, sosyal belediyecilik ve yardımlaşma anlayışı içerisinde birçok faaliyeti birlikte gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum.  Şehrimizde israfı azaltacak, yardımlaşma ve kardeşlik duygusunu pekiştirecek çalışmalarımızda sizlere çok önemli görevler düşeceğini belirtmek istiyorum. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek için oluşturacağımız oyuncak kumbarası, ayakkabı ve giysi kumbarası, bunun yanında sokak hayvanları için inşa edeceğimiz modern hayvan barınağında mama olarak değerlendirilmek üzere oluşturacağımız bayat ekmek kumbarası gibi insani ve vicdani tüm çalışmalarımızda sizlerin fikirlerine ve işbirliğinize ihtiyacımız var.

Ben bu vesile ile muhtarlık, Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclis Üyeliği için adaylığını ortaya koymuş olan tüm hanımefendi kardeşlerimi tebrik ediyorum ve sayılarının artmasını diliyorum. Desteğinize talip olan bir kardeşiniz olarak sizlerden dileğim, çok çalışmanız ve çok dua etmenizdir. Cenab-ı Hak, halis bir niyetle çıktığımız bu yolda yar ve yardımcımız olsun. Bizleri mahcup etmesin.  Bugün burada bizlere desteğinizi gösterdiniz. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Sağolun var olun. Allah'a emanet olun” dedi.

Program fotoğraf çekimi ile son buldu.