27 Ocak 2018’de, Afrin’de düzenlenen Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit olan Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Balkusan Köyü’nden Piyade Uzman Çavuş Ali Gümüş’ün babası Mükremin Gümüş ve annesi Münevver Gümüş, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

CHP’nin haftalık grup toplantısındaki konuşmasını yapmadan önce, şehit ailesi ile buluşan ve birlikte oturan Kemal Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası; acılı aileyi TBMM’deki odasında kabul etti. Görüşmede CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Alpay Antmen de yer aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Gümüş’ün anne ve babası, geçtiğimiz günlerde Çubuk/Akkuzulu Köyü’ndeki şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişiminden dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Şehit ailesi, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin şehitleri ve şehitlerin anısını istismar ettiklerini ifade ederek Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öte yandan şehit ailesi ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede; “Genel Başkanımıza düzenlenen linç girişimi tüm Türkiye’yi derinden üzmüştür. Kurtuluşun ve kuruluşun partisi olan CHP’nin Genel Başkanı’na bu gibi yakıştırmalar yapmak, hakaretler etmek ve hatta linç girişiminde bulunmak kimsenin haddine değildir. Şehitler hiçbir partinin veya kişinin siyasetine malzeme edilemez. Onlar 82 milyonun evladıdır. Bunun en güzel örneğini, Genel Başkanımıza geçmiş olsun dileklerini iletmek adına gelen şehit ailesi göstermiştir. Bu vesileyle şehidimiz Ali Gümüş nezdinde tüm şehitlerimizin ruhunun şad olmasını diliyor, vefakar ve kadirşinas Gümüş ailesine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Toplumu ayrıştırıp, gerilimi tırmandıranlar bilsin ki 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' demek için şu partili veya bu partili olmaya gerek yoktur.” diye konuştu.