Ünver, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Geçen cumadan bu yana 10 gündür, vicdanlı bir siyasetçi ve kendisini yetiştiren milletine borçlu bir hukukçu olarak infazda eşitliği ve infazda adaleti toplumsal mutabakatla sağlamak için, afta ve cezada ayrımcılığa yol vermemek için, gözardı edilip kapsam dışında bırakılan masumiyet karinesine tabi tutuklular için, yani insan için partim CHP'nin ilkeleri ve evrensel hukuk kriterleri doğrultusunda inanarak mücadele ettim. Hayvancılık yapılan cezaevlerindeki tavukları ve sera cezaevindeki domatesleri değil, insanı önceledim.

Grubumuzun diğer üyeleri gibi yaptığım kürsü konuşmalarında da teklifin çarpıklığını muhataplarımıza dilim döndüğünce anlattım.

Hukukun, anayasanın, ceza ve infaz adaletinin hiç bir yerine sığmayan bu teklife vicdanım rahat bir şekilde red oyu verdim. Başımı yastığa koyduğumda kendi açımdan, görevini sonuna kadar inanarak yapmış, mağdurlar ve mazlumlar için elinden gelen mücadeleyi vermiş bir milletvekili olarak uyuyacağım. Ama ülkem için, hukuk için, yarınlar için içim hiç de rahat değil.

Tüm mücadelemize rağmen, Meclis'te aritmetik çoğunluğa sahip MHP ve AKP oylarıyla yasalaşan bu İnfaz (Af) yasasının kimleri affettiğini merak edenler için...

Suç örgütleri (mafya ve çete), rüşvetçiler, zimmet ve irtikap suçluları, hırsızlık yapanlar, dolandırıcılar, gaspçılar (yağmacılar) ve daha niceleri için infaz indirimi uygulanacak. Açık cezaevinde olmak veya açığa çıkmaya hak kazanmış olmak kaydıyla cinsel suçlar, terör suçları ve kasten öldürme suçları dahil tüm suçlardan mahkum olanları KOVİD-19 nedeniyle izinli sayarak cezaevlerinden çıkaracaklar” dedi.