Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Karaman 5. Olağan İl Kongresi katıldı.
Karaman Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen kongreye katılan Kamalak, partililer tarafından salon önünde meşale ve “Başbakan Kamalak” sloganları eşliğinde karşılandı.

Kongrede SP Karaman İl Başkanı Şaban Şahin'in selamlama konuşmasının ardından partililere seslenen Saadet Partisi Karaman Genel Başkanı Mustafa Kamalak;
“Bugün burada yeni bir dünyanın kuruluşu için hakkın hakkaniyetinin sağlanması için burada bir araya geldik. Gerçekten sizler hakkı hakim kılmak için gece gündüz çalışan inanmış insanlarsınız.Diğer partililerle aramızda gece ile gündüz hak ile batıl gibi o kadar fark var.
Seçime 31 parti giriyor ama aslında iki parti giriyor. Biri Milli görüşün tek temsilcisi Saadet, öteki ise diğerleri, diğerleri diğerleri. Aramızda önemli olan üç önemli fark var. Birincisi biz mazlumların yanında duruyoruz. Diğerleri zalimleri yanında katillerin yanındadır.  Reel politikaymış, Amerika güçlüymüş banane Amerika'dan. Onların güvendikleri Amerika, İsrail varsa bizimde güvendiğimiz hak vardır. Yegane güç sahibi cenabı Allah'tır.”dedi.

BÜTÜN PARTİLER HAÇLI BİRLİĞİNE GİRMEK İÇİN MÜCADELE EDİYOR
Bizim ikinci farkımız ölçülerimiz ve kriterlerimiz farklıdır. Batının ölçüleri bizim için kural olamaz. Üçüncü farkımız bütün partiler haçlı birliğine girmek için AB ile mücadele ediyor. Bu maksatla AB Bakanlığını kurdular. Bizim yerimiz Avrupa Birliği olamaz. Bizim yerimiz mazlumların yanıdır. Bu maksatla da İslam Birliğini kurmalıyız. Siz ne diyorsunuz. İslam Birliği mi? Haçlı Birliği mi.? O zaman dağ taş dolaşmalısınız. Aksi halde vebal altında olursunuz. Bize zina için “yapan zaten yapıyor” kime ne diyorlar. Be gafil bizim inancımıza göre bir Müslüman bunu gördüyse bunu önlemesi gerekmez mi?. Olacak şey mi?. Günümüzde boşananların sayısı evlenenlerin sayısını aştı. Toplumu çürütüyorlar. Bu ülkenin problemlerini çözecek olan da Milli Görüştür. Fabrika yapmayan cari açığı düşürmesi mümkün mü.? İşsizliği önlemesi mümkün mü.?10 yıl önce işsizlik yüzde 6.6 idi. Şimdi yüzde 10.7'lere ulaştı. Biz buradan sesleniyoruz. Adres burası. Bizim dışımızdaki partiler siz problem çözemezsiniz. Gittiğiniz yer yanlış. 

“ASGARİ ÜCRETEN VERGİ ALMAYACAĞIZ”

Hiçbir çalışanımız açlık sınırın altında ücret almayacak. Emeklimiz de öyle. Bugünkü rakamlara göre asgari ücret 949 TL, açılık sınırı 1450 TL. Bu insanlar nasıl geçinecek. 10 milyon emeklimiz var. Biz onlar için Emekliler Bakanlığı kuracağız. Bir emeklimiz SGK'ya dilekçe vermiş. Abdullah Yılmaz isimli Şube Başkanı resmi dilekçesini okudu. Esnaf Bakanlığı kuracağız, Engelliler Bakanlığı kuracağız.Bize soruyorlar Parayı nasıl bulacaksınız.? Buna sizin aklınız ermez. Ben Maliye profesörüyüm. 

“ÜLKENİN ALIN TERİNDEN UÇUP GİDİYOR”
Saraylar mı yapalım Yoksa milli geliri artıracak iş imkanları mı açalım.? Bir saray'ın 10 milyar maliyeti varsa bu parayla 40 bin gence iş imkanı sağlanabilir. 

Amerikan doları 35 kuruş daha arttı. Türkiye'nin dolar cinsi dış borcu 432 milyar dolar. Her bir dolar 35 kuruş arttığında 151 milyar 250 milyon TL. Bu paralar ülkenin alın terinden uçup gidiyor. Bu ülkenin zenginlikleri var. Biz iktidara gelince Anayasayı değiştireceğiz. Bu ülkenin problemleriniz çözmek istiyoruz. Taahhüt’ümüz şudur. Temiz toplum, temiz yönetim. O zaman adres belli Saadet Partisi. Üç kağıt Anayasası yapmayacağız. Özünde hak ve hukuk olan Anayasa'yı yapacağız.  Bir partinin Bakanları hırsızlıkla suçlanınca çıkan sonuç adil mi.? Meclis kirlenme yeri değil. Onun için Temiz toplum temiz siyaset için ve tek adres var. Saadet Partisi. Bizim inancımıza göre siyasi makamlar zengin yeri olma değil, hizmet etme sebat kazanma yeridir.”dedi. Kamalak konuşmasının ardından partililer tarafından ayakta alkışlandı.  Kamalak konuşmasını partilileri ile birlikte yaptığı “Milli Görüş” yemin töreni ile sonlandırdı.  SP lideri Mustafa Kamalak, daha sonra “Başbakan Kamalak” sloganları ile eşliğinde salondan ayrılarak Karamandan uğurlandı. 

Tek Listeyle giden Karaman Saadet Partisinin İl Başkanlığı için Sunulan Liste