Sarıveliler ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen Mustafa Yıldızdoğan konserinde konuşan il başkanı Oktay Yılmaz'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle;

''Yıllar evvel dirilen 3 Mayıs ruhu Ulu Başbuğların kutsal bir emaneti olarak Türklüğün sinesinde sonsuza dek yaşayacaktır. 3 Mayıs Türkçüler gününde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve Hüseyin Nihal Atsız olmak üzere, Türk milletine hizmet etmiş tüm büyüklerimizi şükran ve saygıyla anarım.

Türklüğü var eden milli mukaddesatımıza karşı, onlarca yıldır, hız kesmeden sürdürülen kahpe saldırılara karşı göğüslerini siper eden isimsiz Türk Yiğitlerini de saygıyla selamlıyor ve manevi kişilikleri önünde saygıyla eğiliyorum.

Değerli Dava Arkadaşlarım;

Türkçülüğe ve onun yiğitlerine karşı yürütülen zulüm, sindirme ve yok etme çabaları yıllardır hangi mantıkla yapılıyorsa bu günde Türklüğe ve Türkçülüğe karşı yürütülen sistematik sindirme ve yok etme eylemleri de aynı mantıkla yapılmakta ve yürütülmektedir. Türklüğe karşı sürdürülen düşmanca zihniyet ve tavır, dün de, bu günde aynıdır. Değişen tek şey aktör, figüran ve piyonlarıdır.

O günlerde bazı siyasiler ve aveneleri hangi amaca hizmet ediyor, Türklüğü ve Türkçülüğü hangi gayelerle sindirmeye ve yok etmeye çalışıyorlarsa, o günlerin üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen, aynı zihniyet bu gün de Recep Tayyip Erdoğan ve avenesi tarafından daha da şiddetlenerek sürdürülmektedir.  Yıllarca Bağbuğumuz Alparslan Türkeş etrafında kenetlenerek şahlanan Türkçü iman, O günlerde, Türklüğe ve Türkçülüğe karşı yürütülen zulüm ve baskılarına karşı nasıl dik ve onurluca duruyorsa, bu günde, Türkçülüğü ayaklarının altına aldığını söylemek haysiyetsizliğini, sergileyenlere karşı, Milliyetçi, Ülkücü Hareket çatısı altında, yüreği Türklük ve Türkçülük aşkıyla dolu, Türk oğulları ve kızları, atalarından devraldıkları inanç, iman ve ülküyle aynı karalılıkla durmaktadırlar.

Bizim için Türkçülük uğruna verilen uğraştan daha kutlu bir uğraş yoktur. Onca yalnızlık ve yokluğa rağmen bu uğurda karşılaşacağımız her zorluğa direnip, Türklüğe karşı yürütülen düşmanlıklara karşı amansızca savaş vermeye devam edeceğiz. Ne acıdır ki Türk Devleti bir avuç hileci ve istismarcı etnik azınlık tarafından işgal edilmiştir. Milletimizin büyük çoğunluğu çeşitli oyunlarla uyutulmuş durumdadır. Olup bitenleri, ne manaya geldiğini anlamadan, sinema filmi izler gibi, izlemektedir.

Türk Devletinin iktidarını işgal eden hileci, istismarcı ve tescilli hırsızlar her geçen gün daha da pervasızlaşarak ihanetlerine ve hırsızlıklarına son sürat devam etmektedirler. Doğu ve güneydoğuda vatan topraklarımızın bir kısmı bölücü ve hain terör örgütünün kontrolüne terk edilerek fiili bir federatif yapı oluşmuştur. Hain ve bölücü terör örgütü bazı illerimizde Türk Bayrağı dahi astırmamaktadır. İşte halkımıza sözüm ona çözüm diye yutturmaya çalıştıkları çözümsüzlük süreci meyvelerini Türk'ün aleyine vermektedir.

İşte Partimizin seçim beyannamesini gördünüz, emekliye, asgari ücretliye, kadınlara, gençlere ve çocuklara kısaca toplumun her kesimine nasıl yaklaşılacağını Milliyetçi Hareket Partisi kadroları gösterecektir. Taşeron işçilerin kadro sorunlarından tutun, her gece fiyatı değişen mazot fiyatlarına kadar toplumda hakim olan endişeye iktidarımız son verecektir. MHP, yalnızca yapacaklarının sözünü veren dürüst bir millet eseridir. Sözümüz namus, ülkülerimiz varoluşumuzun ana çatısıdır. MHP, hiçbir zaman ipe un sermemiş, suya yazı yazmamış, hayal tacirliği yapmamıştır. Neysek oyuz. Ne dediysek onun yanında arkasında ve izindeyiz. Biz sözlerini unutan geçmişini gömlek gibi değiştiren ilkesizlere hiç benzemedik.

3 Mayıs bu kötü gidişata dur demek ve işbirlikçilerine ders vermek için Milli şuurun ayaklanmasına vesile olacaktır. Haziran ayında gerçekleşecek olan genel seçimler, bu figüranlara haddini bildirmek için önemli bir fırsattır. Sizler Türklüğün şan ve şerefini temsil eden birer bayraksınız, Bu bayrağı yere düşürmeyin. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi Allaha emanet eder 3 Mayıs Türkçülük toyunuzu en kalbi duygularla kutlarım. Ne Mutlu Türküm Diyene.''