Ali Çiftçi yaptığı açıklamada; “Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi birleşerek bir ittifak kurduk. Bu ittifakın adını milletimizin faydasına olması içinde birçok kişinin talebiyle Milli İttifak konuldu. Geçmişi temiz iki parti ve hiç şaibesi olmayan partilerin adayları yani Milli ittifakın adayları olarak karşınızdayız. Size ancak hizmeti 54. Hükümette Merhum Erbakan Hocamızın Başbakanlığında olduğu gibi Milli ittifak getirir. Şaibesi olanlar, yolsuzluğa karışmış olanlar getiremezler.
IMF’ye borcu bitirdik diye övünüyorlar. Diğer yerlere borçları ve vatandaşın borçlarını kat kat artırdılar. 2015 bütçesinde 54 Milyar TL ödenmek üzere faiz lobisine faiz ayrıldı. Borç bitti ise 54 Milyar TL’lik faiz hangi borcun faizidir” şeklinde devam etti.
Saadet Partisi Karaman Milletvekili adayı Hüseyin Çoban yaptığı konuşmada; “Köylümüz, çiftçimiz, milletimiz uygulanan plan ve program sonucu kredilerden dolayı borçlandırıldı. Bu borçların büyük bir bölümü ödenme-mek üzere kurgulanmıştır. Karşılığında ise vatan toprağı ile tahsilat yapacaklardır. Nitekim de öyle olmakta olduğunu hepimiz görmekteyiz.
Saadet Partisi, Milli İttifakın iktidarında tüm kredi borçlarının faizlerini sileceğiz. Çünkü;, biz yalandan faiz lobisinin aleyhinde konuşup şimdi olduğu gibi faiz lobisinin hizmetkârı değiliz. Biz halkın fakir-fukaranın hükümeti olacağız” dedi.