Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin yaptığı açıklamada, “Niyet ediyoruz! 3 Kasım 2002’den 1 Kasım 2015’e kadar, ne değiştiğini: kaybettiğinin kazandığı yanında ne ifade ettiğini sorgulamaya! Bütün yalanların “algı yönetimi” olarak sunulduğu ortamı tersine döndürerek, bütün algı operasyonlarının “yalan” olduğu ortaya çıkarmaya! Aslıyla taklidini, gerçeğiyle sahtesini ayırmaya! 
Niyet ediyoruz! Eğriyi düzeltmeye, düşeni kaldırmaya, ağlayanı güldürmeye! Kenarda köşede bekleyen, pes etmiş umutsuz ve küskün nicelerini tekrar devreye almaya! Para değil, dost biriktirmeye! Adaletsiz, eşitsiz, onur kırıcı bir hayata itiraz etmeye! Geldiğimizde gideni aratmamaya! 
Niyet ediyoruz! Makine gibi davranan insanları kendi olmaya davet etmeye! Duruma dayalı bir toplum haline getirilen insanın kurala dayalı bir toplum olmasına! Kan yerine alın teri, akıl teri dökmeye! Siyasete itibar kazandırmak için söylediğimi yapmaya, yapamayacağını söylememeye! Hükümet değişikliğine değil, zihniyet değişikliğine! 
Niyet ediyoruz! İcra makamından şikâyet makamına dönüşen iktidarı yeniden icra makamı yapmaya! Sistemin bir parçası olmakla Türkiye’nin parçası olmak arasındaki keskin çizginin altını çizmeye! Milletimize oynanan oyunun amacını tespit etmeye, bunu boşa çıkaracak dil, itidal ve hamle gücünü elde tutmaya! Terbiye edilmek yerine oyunu bozmaya! 
Niyet ediyoruz! Tek başımıza kalsak da, günahlara ortak olmamaya! Kaldığımız yerden değil, kalkmamız gereken yerden “yeniden” başlamaya! Türkiye’ye daha saygılı, seviyeli ve karşılıklı suçlamaların ötesine geçmeyi basarmış siyasi söylem ve üslubu kazandırmaya! Yeni bir seçim yapmak için yepyeni niyetlerimiz var! Sen de niyet et: Seçmek ve bu dünyadan onurumuzla geçmek için.” dedi.