Karaman’da bir otelde düzenlenen toplantıda basın temsilcileriyle bir araya gelen Türk, yapmış olduğu konuşmada, makam ve mevkilerin gelip geçici olduğunu belirtti.

Asıl önemli olan topluma hizmet etmek olduğunu ifade eden Türk, “Her bir arkadaşımız siyasete adımını atarken mutlaka bir takım beklentileri, plan ve projeleri vardır. Bazı arkadaşlarımız milletvekili, belediye başkanı, il ve ilçe başkanı oluyor. Aslında bunların hepsini de zamanla elde etmek mümkündür. Benim kanaatime göre bunlar çok da önemli değildir. Önemli olan o görevin hakkını verebilmektir. O görevde ise topluma ve memlekete faydalı hizmetler üretebilmektir. Diğer taraftan da bir insanın milletvekili, belediye başkanı, il ve ilçe başkanı olması kendisine büyük bir yüktür. İnsanı yücelten şey memlekete faydalı hizmetler yaptıktan sonra, toplumun kendisine ettiği dualardır. Bu kapsamda hangi arkadaşımız aday olacaksa inşallah kendisi hakkında hayırlısı olur.” dedi.

ERDAL TÜRK KİMDİR?

Erdal Türk, 1971 yılında Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde dünyaya gelmiştir. Annesi Ermenekli olan Türk’ün babası Karaman Zengenli’dir ve Ermenek Tarım İlçe Müdürlüğü görevini 12 yıl yürütmüştür.

EĞİTİM HAYATI

İlk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamlamıştır. Ankara’da Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunudur.

İŞ HAYATI

Şehir ve bölge plancısı olan Erdal Türk, ülkemizin dört bir yanında kamu kurum ve kuruluşlarına, özel sektör temsilcilerine ve belediyelere, şehir ve bölge planlama konusunda kurucusu ve büyük ortağı olduğu Pusula İmar firması ile uzun yıllar hizmet vermiştir.

Gene büyük hissedarı olduğu Cevher Enerji şirketi, sektöründe dünya devi olan iki enerji firmasının Türkiye distribütörlüğünü yapmaktadır. Cevher Enerji, uluslararası inşaat işleri yapan bir firmanın Türkiye temsilciliği olarak, hidroelektrik santrallerde yeni bir teknoloji olan “Rubber Dam” (Lastik Set) uygulamaları yapmaktadır. Enerji üretim tesisleri planlayan ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak elektrik üreten firma, taahhüt hizmetleri de vermektedir.

Erdal Türk, SPK tarafından verilen Gayrimenkul Değerleme Lisansı’na sahiptir. Üniversite öğrenimi dahil, 1988 yılından bu yana 30 yıla yakın bir süredir Ankara’da iş hayatının içindedir.

Üyesi Olduğu Kuruluşlar ve Görevleri Şu Şekildedir:

TMMOB Şehir Plancıları Odası Üyesi

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Üyesi

MÜSİAD Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Üyesi

İMKON İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi

İHATO Uluslararası Helal Turizm Derneği Yönetim Kurlu Başkanı

Serik Belediyesi Golf Kulübü Derneği Başkanı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Üyesi

Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi ve üç yıl süreyle AK Parti Grubu Başkanvekili

Erdal Türk, yüzme ve golf sporları ile aktif olarak ilgilenmektedir ve lisanslı golf sporcusudur. İyi derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.