Dün gece Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) doğalgaz fiyatlarına yüzde 14,90 zam yapıldığı bildirildi. EPDK’den yapılan açıklamada, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi’nin (BOTAŞ) ilan ettiği doğal gaz toptan satış fiyatları kapsamında, konut tüketicilerinin de dahil olduğu yıllık 300 bin metreküp ve altı tüketiciler için nihai doğalgaz satış fiyatlarında ortalama yüzde 14,90 artışa gidildiği kaydedildi.

Yapılan bu açıklamanın ardından Karaman CHP Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver sosyal medya hesabından paylaştığı karikatür resmi ile zamma tepki gösterdi.

Ünver, “VATANDAŞ ŞİMDİDEN ÜŞÜMEYE BAŞLADI!..” başlığı ile yaptığı paylaşımda; “Doğalgaz’a 1 Ağustos’ta %14,97 zam yapılmıştı.
Beyler sarayda ejder meyveli somothie içerken, doğalgaza %14,90'lık zam yapıldığı gece geç saatlerde BOTAŞ tarafından açıklandı! Böylelikle 1 ay arayla yapılan 2 zamdan sonra doğalgaz fiyatındaki toplam artış %32 oldu.

Her eve giren doğalgaza 1 ayda toplam %32 zam yapılırken iktidar işçiye, memura, emekçiye ne kadar zam vermişti? %32 miydi, %14 müydü? Yoksa %8+4 müydü, %4+4 müydü?

Sahi kaçtı?

(Temsili resim: Masum vatandaş ve ülkeyi yönetenler!)” dedi.