Karaman'da AK Parti'den aday adaylığını açıklayan bir isim de Veysel Göktekin oldu.

Veysel Göktekin Kimdir? 

1965 yılında Karaman merkeze bağlı Karacaören köyünde doğdum. İlk ve ortaöğrenimimi Karaman’da tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldum. 1987-1990 tarihleri arasında Konya’da şeker imalatı üzerine ticaret yaptım. Körfez krizi nedeniyle ticareti bıraktıktan sonra, daha önce fahri olarak yürüttüğüm gazetecilik mesleğime 1990 yılından sonra profesyonel olarak devam ettim. Konya Postası Bölge Gazetesinde 7 yıl boyunca muhabirlik, köşe yazarlığı ve temsilcilik yaptım. Bunlarla birlikte İhlas Haber Ajansı ve Türkiye Gazetesinde muhabirlik, Karaman Hamle Gazetesinde genel yayın yönetmenliği yaptım. 1992-1993 öğretim yılında Karaman Merkez Burunoba köyü İlköğretim Okulunda vekil öğretmenlik yaptıktan sonra 1994-1995 yılları arasında yaklaşık iki yıl boyunca Karaman Sanayici ve İşadamları Derneğinin (KARSİAD) sekretaryasını yürüttüm.

Gazetecilik yaptığım dönemlerde  Karaman Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kuruluna seçilerek çeşitli görevlerde bulundum. 1996 yılında  Karaman Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini ve Karaman’ı  tanıtıcı, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Kataloğu niteliğinde bir kitap hazırladım. 

Kamuda ilk memuriyetime 07 Şubat 1997 yılında Tekirdağ Sigorta İl Müdürlüğünde başladım. Tekirdağ, Konya, Karaman Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüklerinde memur ve şef pozisyonlarında çalıştım. Tekirdağ’dan geldikten sonra 2002 yılında Memur-Sen ve Büro Memur-Sen’i Karaman’da kurdum.  

2002-2006 yılları arasında Memur-Sen İl Temsilciliği yaptım. Görev sürem içerisinde Karaman’da Memur Sen’i 11 iş kolunda kurdum ve kurumsallaştırdım.  Şubat 2010’da Şırnak Üniversitesine naklen atandım ve 2010-2017 yılları arasında Sosyal Bilimler Enstitü Sekreterliği, Şube Müdürlüğü ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkan Vekilliği ve Mühendislik Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Fakülte Sekreterliği yaptım. Şırnak Üniversitesi’nde yaklaşık 8 yıl görev yaptıktan sonra, 2017 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ne naklen atandım ve Şube Müdürü olarak görev yaptım. Evli ve üç çocuk babasıyım.