KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Yunus Emre Konferans Salonu’nda 1 Mart Perşembe günü saat 15.00’te gerçekleştirilen konferansa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr. Mehmet Karataş, üniversitenin idari ve akademik personeli ile öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün Genç Girişimciler Topluluğuna teşekkür ederek, ”Şeref Oğuz’u üniversitemizde görmekten mutluluk duymaktayız. Konferansa ilginin yüksek olması ayrıca memnuniyet vericidir. Faydalı sonuçlar elde edeceğimiz bir çalışma olacağına inanıyorum.” dedi.

Slayt gösterisi eşliğinde sunumunu gerçekleştiren Dr. Şeref Oğuz konuşmasına “Bugün tarihi bir gündür. Çünkü Türk parası sembolüne kavuşmuştur. Parasında sembolü bulunan sayılı ülkeler arasında yerimizi aldık.” diyerek başladı. 2008’de ABD’de başlayan ekonomik krizden bahseden Oğuz, paradan para kazanma döneminin çökmesiyle tüm dünyada krizin baş gösterdiğini belirtti. Türkiye’nin bu krizde büyük bir direnç gösterdiğini söyleyen Şeref Oğuz sözlerine şöyle devam etti:” Biz bu filmi daha önce gördük. 2001’de edindiğimiz tecrübe işimize yaradı ve 2008 krizini hafif geçirdik. Bu noktada güçlü bir iktidarın olması bizim için şanstı.”

Sabah Gazetesi yazarı Dr. Şeref Oğuz, 2012’de ekonomik hayatta yaşanacaklara vurgu yaparak tahminlerde bulundu. Oğuz, bu yıl bütün dünyada durgunluk beklendiğini ifade ederek “Türkiye için biçilen büyüme binde 8, benim sezgilerim bunu binde 6 olarak öngörüyor.2012’de ülkemiz üçüncü vitesten dördüncü vitese hatta beşinci vitese geçecektir. Avrupa ise daha yavaş ilerleyecek.” diye konuştu.

Türkiye olarak önümüzde gidilecek çok yol olduğunu dile getiren Oğuz: “Girişimciyiz ancak aklımızla değil gözümüzle düşünüyoruz. Kötü bir şey daha yapıyoruz, birbirimizi taklit ediyoruz. Önce ateş edip, sonra nişan alıyoruz.” dedi.

Esprili bir dille Türk ekonomisine ilişkin örnekler veren Dr. Şeref Oğuz, dünya ekseninin kaydığını belirtti. Uluslararası birçok şirketin genel merkezlerini İstanbul’a taşıdığına dikkati çekti. Türkiye’nin bütün ticaret yollarından geçen köprü bir ülke olduğunu, doymamış pazarların burnunun dibinde bulunduğunu vurguladı. Oğuz “Artık Türkiye olarak attığımız her adım dünyanın en iyisi olma noktasındadır. Yakın gelecekte AB ülkelerine vize koyacağız. Ülkemiz 2015-2018 yılları arasında dünya ekonomisinde 14. sıraya yükselecektir.” şeklinde konuştu. Öğrencilere ekonomiye ilişkin önemli tavsiyelerde bulunarak, genç girişimcilerin başkalarının fasoncusu olmasını istemediğini ifade etti.

Karaman’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden yazar Oğuz; Karaman’ın Türk dilinin başkenti olarak anılmasının kendisini gururlandırdığını söyledi. Dr. Şeref Oğuz  “Bilişim sektörüne Türkçe kelimeleri bizzat kendim kattım. Bu açıdan bakıldığında Karamanoğlu Mehmet Bey’in iyi bir torunu olduğumu düşünüyorum.” dedi

“Fırsatlar ancak gelirken yakalanır, arkasından koşularak değil” sözleriyle sunumunu noktalayan Sabah Gazetesi yazarı Dr. Şeref Oğuz, KMÜ öğrencilerinin sorularını cevaplandırarak konferansı tamamladı. Etkinliğin sonunda katkılarından dolayı Dr. Şeref Oğuz’a KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafından plaket takdim edildi.