Baştuğ mesajında; “19 Mayıs, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü büyük ve önemli bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’da yakılan
kurtuluş ateşinin ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli birlik ve dayanışmayı gerçekleştirmek için çıktığı yolculuk milletin güçlenmesini sağlamıştır.

"Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz." Sözünü hatırlatarak, 19 Mayıs 1919 tarihi Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere armağan edilmesi çok büyük bir önem taşımaktadır. Tarihe baktığımızda, toplumları ayakta tutan en büyük ve önemli güç gençlik olmuştur. Gençlerin yetişmesine hangi ülkeler büyük önem vermişse daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Hiçbir güç vatan sevdalısı gençlerimizi Atatürk’ün açtığı bu yolda yürümekten geri çeviremeyecektir.

Türkiye Cumhuriyetini çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmenin en büyük görevimiz olduğunun bilinci ile kurtuluştan kuruluşa onurla yürüdüğümüz bağımsızlık yolunda, Türkiye Cumhuriyeti’ni Atamızın emanet ettiği gençlerle birlikte geleceğe güvenle taşıyacağız.

Gurur ve mutluluk içinde yaşadığımız bu anlamlı günde vatanın kurtuluşu için, büyük fedakarlıklar göstererek bizlere vatan bırakan başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, bütün şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize şükranlarımı sunarım” dedi.